20 [FEB 15] POLITIC Buzau
Vineri, 20 februarie 2015

Adevărata miză a războiului din P.S.D. Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1365 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Adevărata miză a luptelor crâncene pentru şefia PSD este locul pe viitoarea listă parlamentară. 

În condiţiile în care, în cele din urmă, Parlamentul României va avea maxim 300 de locuri, posturile de conducere din filialele judeţene vor fi hotărâtoare în stabilirea viitoarelor liste pentru alegerile generale. 

De aceea era de aşteptat ca, după ce Boşcodeală a anunţat, luându-l gura pe dinainte, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al PSD Buzău, să izbucnească un război pentru funcţie.  Războinicii însă, cei mai mulţi dintre ei, au probleme mari. Senatorul Victor Mocanu este prins într-un proces de corupţie, la fel preşedintele executiv al PSD Buzău, deputatul Marian Ghiveciu, şi el titularul unui dosar de corupţie care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

Aflaţi în această situţie e limpede că ei n-ar mai fi avut loc pe viitoarele liste parlamentare şi, de aici, scandalul.

Deputatul Adrian Mocanu n-a fost niciodată luat în calcul pentru o funcţie atât de importantă de către cei de la Centru, astfel că singurul candidat valid este deputatul Marcel Ciolacu.  De altfel, Ciolacu a afirmat că dacă Boşcodeală nu va mai candida la alegerile interne judeţene, el va merge la luptă în tandem cu ministrul Fondurilor Europene, sena­torul de Buzău Eugen Teodorovici, acesta din urmă candidând pentru funcţia de preşe­din­te executiv ocupată acum de Ghiveciu. 

Iată că lupta devine acerbă mai ales pe fondul ameninţărilor celor trei parlamentari, Victor şi Adrian Mocanu, plus Marian Ghiveciu, că-şi dau demisia din partid. Azi, trei mandate pierdute de PSD în Parlament sunt o nenorocire pentru majoritatea actuală bubuită din toate părţile. Deci lupta devine extrem de pasionantă.Etichete: boscodeala |  buzau |  ciolacu |  demisie |  ghiveciu |  presedinte |  psd |  politic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU