04 [OCT 14] POLITIC Buzau
Sâmbătă, 04 octombrie 2014

VIDEO Vezi aici culisele trecerii lui Bîgiu la PSD

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
10 voturi 1866 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Se simte confortabil
Cristi Bîgiu transmi­te că se simte bine în Partidul Social-Democrat unde a debarcat împreună cu alţi aleşi locali ai PNL, în ciuda faptului că venirea lor nu a fost privită cu ochi buni de anumiţi pesedişti cu ve­chime în partid. Invocând încă o dată buna colaborare, şeful CJ a declarat că nu a resimţit trecerea în noul partid. 

„Doi ani am făcut echipă, chit că în campania electorală au fost momente mai tensionate. Am fost ales să fac administraţie. Colabora­rea fiind de lungă durată, nu am resimţit această trecere”, a declarat Cristi Bîgiu. 

Confortul său este cu atât mai mare cu cât este aproape sigur că va fi desemnat candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea consiliului Judeţean, mandat pe care susţine că nu l-a negociat, dar că şi-l doreşte. Până atunci, proaspătul pesedist trebuie să pună umărul la bunul mers al organizaţiei, iar acum este momentul potrivit pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de partid, deoarece campania electorală pentru prezidenţiale tocmai a început.Cristi Bîgiu şi Constantin Boşcodeală au participat în premieră împreună la o emisiune te­levizată, după tre­cerea la P.S.D. a şefului Consiliului Judeţean. Cei doi au dezvăluit la emisiunea Sens Direct de la Focus TV cum au decurs negocierile, ce s-a promis şi cum urmează să decurgă pe viitor colaborarea în plan politic şi administrativ. De asemenea Cristi Bîgiu a arătat ce l-a determinat să părăsescă PNL şi când a luat hotărârea. 

Ambii invitaţi au invocat binele public, pentru a explica parteneriatul la nivel instituţional oficializat prin trecerea la PSD a lui Cristi Bîgiu. Preşedintele CJ a spus că de la începutul mandatului a avut o bună colaborare cu pesediştii. Acest argument, la care s-a adăugat lipsa de susţinere din partea democrat libera­lilor după crearea Alianţei Creştin-Liberale, a contribuit decisiv la luarea deciziei.

„În ultimii doi ani de când sunt preşedinte al Consiliului Judeţean am avut o colaborare foarte bună din punct de vedere administrativ. Am fost ales preşedinte pe listele USL, am fost propus de PNL, dar am fost votat şi de electoratul PSD. Nu pot spune că a fost o decizie uşoară după 17 ani în care am fost membru PNL, fiind unul dintre cei care au pus umărul la construcţia organizaţiei locale. 

Modul în care am colaborat cu cei de la PSD m-a făcut să iau această decizie. Nu pot spune când m-am hotărât, dar după înfiinţarea ACL am văzut că nu am nici o relaţie cu consilierii PDL. Singurele discuţii pe care le-am avut de la înfiinţarea ACL au fost dacă-l numim sau nu pe Raul Florescu vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. PDL şi PP-DD au votat nejustificat împotriva proiectelor din Consiliul Judeţean”, a declarat Cristi Bîgiu la emisiunea Sens Direct.  


Boşcodeală îi întăreşte afirmaţiile

La rândul lui, primarul Constantin Boşcodeală, în calitate de preşedinte al  PSD Buzău, susţine decla­raţia lui Bîgiu cu privire la momentul în care au început discuţiile pentru atragerea şefului CJ de partea social-democraţilor. 

„Până s-a rupt USL nu a fost această discuţie. Eram o echipă, deţineam o majoritate, făceam orice discuţie la Bucureşti împreună. La momentul în care PNL a cotit-o, în sensul că a făcut alianţă cu PDL, am consi­derat, spre binele judeţului Buzău, că preşedintele Consiliului Judeţean să fie alături de PSD în această guvernare a PSD pentru ca lucrurile să meargă bine pentru judeţ.”
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 8   -6

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU