28 [APR 15] POLITIC Buzau
Marţi, 28 aprilie 2015

Vezi aici cine i-a luat locul primarului Holban la şefia PSD Rîmnicu-Sărat

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1678 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Organizaţia judeţeană a PSD Buzău a intrat în febra alegerilor interne. Algerile se desfăşoară pe fondul unor tensiuni interioare destul de serioase, după ce actualul preşedinte, Constantin Boşcodeală a primit o condamnare în dosarul Gloria şi este nevoit să facă un pas înapoi în lumina noilor prevederi statutare introduse de curînd şi care se referă la fruntaşii social-democraţi care au probleme penale în Justiţie. 
Pe acest fond, în filiala judeţeană s-au format cîteva facţiuni care încearcă să preia din mers manetele partidului mai ales că de viitoarea conducere judeţeană depinde arhitectura listei parlamentare sau a candidaturilor pentru locale. Duminică la Rîmnicu-Sărat, 216 delegaţi pesedişti din organizaţia municipală au participat la Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri, ocazie cu care au constatat o mişcare interesantă din partea primarului Viorel Holban şi a viceprimarului Sorin Cîrjan. Practic, ei au făcut un soi de rocadă, astfel că Holban a candidat “singur pe loc“ pentru preşedinte executiv al organizaţiei PSD Rîmnicu-Sărat iar Cîrjan pentru cea de preşedinte. Evident, la vot nu a fost nici o supriză, după cum susţin surse prezente la eveniment desfăşoară la Sala Mare a Primăriei. Care este însă raţiunea acestei manevre politice?

Mai multă forţă la nivel judeţean

Răspunsul la această întrebare ni-l oferă aceleaşi surse care explică faptul că astfel pesediştii rîmniceni cîştigă mai multă influenţă şi putere la vîrful organizaţiei judeţene. Concret, potrivit statului, în Comitetul Executiv Judeţean, Rîmnicul ar avea două locuri adică cel oferit prin “efectul legii“ pentru preşedintele de organizaţiei municipale, în cazul acesta Sorin Cîrjan, căruia i se va adăuga şi Viorel Holban care va candida pentru un mandat de vicepreşedinte judeţean, post pe care îl va obţine fără mari eforturi.

7 vicepreşedinţi din 16 candidaţi

Cu aceeaşi ocazie, prin vot, s-au ales cei 7 vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale din Rîmnic ai PSD dintr-un număr de 16 candidaţi. De asemenea, s-a format şi Biroul Permanent Executiv Municipal al PSD Rîmnicu-Sărat.

Scăpat de procesul cu ANI pe care l-a cîştigat definitiv, actualul edil-şef a făcut
Un pas pentru Viorel Holban pentru o nouă candidatură la Primărie
*surse de presă susţin că Holban va candida din nou în proporţie de 99%

Scăpat de procesul cu ANI pe care l-a cîştigat definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Viorel Holban pare să se îndrepte către o nouă candidatură la Primăria Rîmnicului. PSD a reuşit să menţină o organizaţie puternică mai ales că s-a întărit cu o mulţime de ex-penelişti după ce Ordonanţa Dragnea, celebrul act normativ şi astăzi contestat, a permis aleşilor să migreze de la un partid la altul timp de 45 de zile fără a risca să-şi piardă mandatul. De modul în care se poziţionează organizaţia municipală rîmniceană PSD depinde serios şi succesul ori insuccesul viitorilor candidaţi la şefia organizaţiei judeţene, de aceea alegerile de duminică au fost monitorizate de o mulţime de fruntaşi social-democraţi judeţeni. Un moment aparte s-a produs în momentul în care senatorul Victor Mocanu a apreciat că şedinţa ar fi fost nestatutară, dar, momentul a fost depăşit. 


Etichete: alegeri |  Cîrjan |  Holban |  Rîmnic |  PSD
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU