12 [APR 18] POLITIC Buzau
Joi, 12 aprilie 2018

Unde se vor mai duela P.N.L. şi P.M.P.?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 6829 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fuziunea prin absorbţie dintre vechiul P.N.L. şi P.D.L. continuă să se creeze mari probleme interne în noul Partid Naţional Liberal. La Buzău, ca aproape în toată ţara, din cînd în cînd, izbucnesc conflicte mai mici sau mai amri care răzbat în presă generate totuşi de grefa nereuşită dintre două partide care se vede limpede n-au făcut o fuziune bazată pe doctrină, ci a fost o unire forţată.
La lipsa de activitate se adaugă orgoliile dintre persoane, indiferent de nivelul la care se află în partid, dar şi interese punctuale sau de grup, care fac din P.N.L. un partid dezmembrat, uşor de atacat din exterior şi o slabă alternativă la actuala Coaliţie aflată la Putere.
În ceea ce priveşte organizaţia judeţeană a P.N.L. Buzău se observă periodic apariţia unor scandaluri care se lasă cu replici şi contrareplici. Pe acest fond cei de la P.M.P. anunţă cu o frecvenţă săptămînală, aproape, că au bătut palma cu unii liberali, parte dintre ei deţinători de mandate de consilieri locali sau judeţeni, dar şi de funcţii la diferite niveluri de conducere în partid. Marea majoritate a răzvrătiţilor fac parte din zona ex-pedelistă a noului P.N.L. Dar nu neapărat... 
Romanescu: Sînt pagube colaterale
Solicitat să comenteze noile evoluţii din organizaţia pe care o conduce după momentele de la Nehoiu şi Pătîrlagele acolo unde P.M.P. a racolat mai mulţi liberali unii chiar şefi de organizaţie ca în cazul lui Radu Bularcă preşedintele P.N.L. Buzău deputatul Cristi Romanescu a explicat pentru Şansa Buzoiană că: "acţiunea nu este nouă. De cîteva luni există semnale din diverse locuri despre faptul că unii dintre colegii noştri de partid se arată dornici să plece în altă parte. Cu unii dintre ei am vorbit şi le-am transmis să o facă prin demisie. Astfel n-ar mai fi nevoie de acţiunile statutare de excludere din partid şi apoi de retragere a sprijinului politic pentru cei aflaţi în această situaţie. Chestiune care ajunge în justiţie, iar noi rămînem în partid, ani în şir cu nişte oameni pe care partidul nu-i mai doreşte. Este o tactică. Noi îi trecem pe aceştia pe lista de pagube colaterale, dar pentru P.N.L. înseamnă şi o curăţenie. Oricum, aceste persoane nu mai pot reprezenta P.N.L."
Răzvrătiţii merg la Orban
Cît îi priveşte pe cei nemulţumiţi care nu se mai regăsesc în P.N.L. şi se afişează cu suita P.M.P. în aceste locuri dar şi pe fluturaşi electorale precum consilierul liberal de Claudiu Voicu în calitate de viitor candidat P.M.P. la Primăria Pătîrlagele, aceştia acuză "regimul Romanescu" de pactizare cu P.S.D. Iată ce a replicat înainte de sărbătorile Pascale Claudiu Voicu pe contul său de FB după ce Romanescu a spus într-un comunicat că va cere excluderea sa din partid: "Președintele mai mult absent decît prezent al liberalilor buzoieni, dl. Cristi Romanescu a declarat că atît eu, cît și colegul meu, dl. Mihai Țăranu, am fi apărut la acțiunile altor formațiuni politice. Dl. Romanescu, prin aceste afirmații, ascunde, voit sau nu, gunoiul sub preș. Și mă refer la totala lipsă de acțiune, în interesul cetățenilor, a liberalilor, aceasta cu atît mai mult cu cît funcția de deputat pe care o ocupă a obținut-o cu sprijinul nostru, al meu și al consilierului Mihai Țăranu. Sînt lucruri care nu se uită. Refuz să cred că domnia sa a fost deranjat că atît eu, cît și consilierul Țăranu, am facut o opoziție curată P.S.D. Pentru că asta ar însemna o abatere gravă de la linia P.N.L.! Dl. Președinte Romanescu nu se află la prima acțiune de dat afară a unor oameni din partid. Reamintesc doar că, atunci cînd eu și dl. Țăranu am devenit consilieri, la conducerea partidului se afla dl. Dorin Bădulescu, care acum se afla la P.M.P. Atrag atenția asupra atitudinii mocive a dl. Romanescu ce face observații inclusiv pentru un Like dat unui prieten. Pentru că da, dl. Bădulescu îmi e prieten! La fel ca și dl. Adrian Mocanu, P.M.P. Politica nu se face cu biciul. Pe această cale îl informez pe dl. Romanescu de faptul că, imediat după Sfintele Sărbători de Paște, domnul Ludovic Orban ne-a convocat la București, pentru a da explicații cu privire la dezastrul de la Buzău. Nu șiu dacă dl președinte al organizației județene a fost contactat de dl. Orban, dar important este că ne vom.prezenta amîndoi la București în acest scop. Și, fiindcă ne mai desparte doar o zide minunata Sărbătoare a Învierii Domnului, doresc tuturor ca lumina si pacea să se coboare în suflete. Paște fericit tuturor! Claudiu Voicu, vicepreșe­dinte P.N.L. Buzău"

Acţiunile continuă

E limpede că acţiunile declanşate de PMP vin în valuri. Din informaţiile noastre momente precum cele de la Nehoiu şi Pătîrlagele vor apărea şi în alte părţi în scurt timp. Ce cîştig sau pierdere va avea dreapta politică după această serie de evenimente rămîne de văzut.Etichete: duela
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU