30 [AUG 16] POLITIC Buzau
Marţi, 30 august 2016

Unde se strîng pesediştii într-o mare şedinţă de partid

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1737 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

P.S.D. pare să fie formaţiunea care ia prima startul în precampania electorală pentru alegerile de la sfîrşitul acestui an. Sfîrşitul acestei luni îi va găsi pe membrii de bază ai organizaţiei judeţene social-democrate şi o mare parte a activului de partid pe Litoral.    

Acolo, la Neptun, 100 de pesedişti, însoţiţi de membrii familiei, se vor întîlni pentru o seamă de discuţii informale, care vor fi un fel de preambul al campaniei. Perioada alocată evenimentului este între 31 august şi 4 septembrie, iar cheltuielile vor fi suportate de fiecare invitat în parte.       

Surse din partid au relatat că la Neptun nu se vor lua hotărîri politice şi nici nu se va vorbi prea multe pe teme organizatorice. De asemenea, nu se vor lua decizii deifnitive, practic întîlnirea fiind organizată în scopul socializării între membri de partid din teritoriu. 
 
Primarii rămîn de bază 
 
În mod evident, conducerea pesedistă judeţeană doreşte, prin organizarea acestei întîlniri, să ia pulsul partidului pînă la nivel de filială comunală, spre a vedea cum e starea de spirit şi, mai ales, să constate dacă primarii, principala locomotivă, rămîn fideli şi se vor implica în campanie. De modul în care se mobilizează primarii şi ceilalţi membri de partid de rînd, depinde rezultatul final al organizaţiei şi numărul de mandate pe care P.S.D. le va obţine după scrutinul de la finalul anului. Mai ales, că generalele nu prezintă prea mult interes în teritotiu, aşa cum se întîmplă la alegerile locale atunci cînd primarii îşi pun la bătaie propriile mandate. Prin urmare, ei vor trebui să muncească pentru partid şi candidaţii pesedişti la parlamentare, chestiune destul de dificil de organizat, dar, după cum se ştie, pesediştii s-au dovedit disciplinaţi, întotdeauna.

Probleme locale puse pe tapet

Desigur, cu această campanie, primarii vor pune pe tapet, fiecare, şi problemele din comunităţi. În mod sigur se vor face „liste de necesităţi” pe care apoi exponenţii cu influenţă la Bucureşti, la diverse ministere, sau cei de la Consiliul Judeţean vor trebui să le studieze şi să găsească soluţii financiare adecvate. Este vorba despre finanţările unor lucrări din teritoriu pe care primarii le-au promis şi de a căror finalizare pot influenţa electoratul din judeţ. Chestiunile nu sînt atît de simple precum par la o primă vedere, avînd în vedere că actualul Executiv, n-are, cel puţin teoretic, o culoare politică, cu atît mai puţin pesedistă. În schimb, C.J. are conducere pesedistă, iar, cel puţin pentru moment, P.S.D. împreună cu aliaţii de stînga au majoritate, ceea ce poate conta enorm în economia votului de la sfîrşitul lui 2016.Etichete: partid |  pesesedistii |  sedinta |  string
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU