30 [SEP 14] POLITIC Buzau
Marţi, 30 septembrie 2014

Un nou termen, la sfârşitul lunii viitoare în dosarul 'Maternitatea'

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1001 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Victor Mocanu s-a amânat pentru luna viitoare, mai exact pe data de 28 octombrie. Amânarea a fost decisă de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la termenul de ieri, la solicitarea una dintre părţi, respectiv SC Medical Finance Projects SRL.

Dosarul în care actualul semnator Victor Mocanu este inculpat, a fost instrumentat de DNA şi află pe rolul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la finele anului trecut. El este acuzat de procurorii anticorupţie în baza Legii 78/2000 pentru fapte de corupţie ce au legătură cu noua maternitate. 

În rechizitoriu a fost reţinută infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată şi în formă continuată. Mai simplu spus, Mocanu este acuzat că a făcut o înţelegere contractuală cu o firmă de la care a închiriat aparatură medicală pentru inaugurarea noii Maternităţi, prejudiciind bugetul judeţean.Etichete: amanare |  proces |  Mocanu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU