26 [IUL 15] POLITIC Buzau
Duminică, 26 iulie 2015

Un an de la fuziunea liberalilor sărbătorit cu şampanie şi critici

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1558 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Liberalii au sărbătorit astăzi împlinrea unui an de cînd PNL şi PDL au fuzionat. Momentul festiv a fost marcat aşa cum se cuvine, cu cîte o cupă de şampanie oferită de cei doi co-preşedinţi ai organnizaţiei judeţene a PNL, Cezar Preda şi Dorin Bădulescu. Cei doi lideri au susţinut şi o conferinţă de presă comună la care au ţinut să arată că partidul, în formula actuală merge foarte bine la Buzău. Preda şi Bădulescu au spus că se doreşte renunţarea la conducerile bicefale ale organizaţiilor din teritoriu şi desemnarea unei singure persoane care să gestioneze problemele partidului în perspectiva alegerilor locale. Totodată co-preşedinţii PNL Buzău i-au critcat pe adeversarii politici de la PSD şi au comentat punctual probleme actuale precum revenirea lui Cristi Bîgiu la conducerea Consiliului Judeţean ori demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ a lui Cristi Romanescu.

Dorin Bădulescu:  Azi se împlineşte un an de la fuziunea celor două partide. Sîntem aici pentru a arăta că PNL la Buzău, funcţionează şi funcţionează bine.

Cezar Preda: De peste 7 luni PNL se bucură de cea mai mare încredere a electoratului român, cu 44-45% din opţunile electorale. Sînt sigur că buzoienii vor un PNL puternic, vor o echipă pentru Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean cu o nouă viziune, pentru municipul Rîmnicu Sărat şi pentru judeţul Buzău. În iunie 2016 era PSD, era judeţului roşu trebuie să înceteze. Sînt convins că împreună cu domnul co-preşedinte Bădulescu vom avea cea mai bună formulă pe care să o prezentăm buzoienilor pentru că Buzăul are nevoie de o nouă viziune. Cred că un an a fost destul de efervescent în viaţa internă a partidului. PNL, la Buzău, are în afară de acele nesincronizări, nişte paşi făcuţi înaintea altor filiale. Sînt 85 de organizaţii care au un singur preşedinte. O să propunem în Comitetul Executiv Judeţean, împreună cu domnul Bădulescu, ca şi organizaţiile interne de tineret şi femei să aibă un singur preşedinte, inclusiv în municipiul Rîmnicu Sărat şi oraşele Nehoiu şi Pogoanele unde nu vor mai fi bicefale, va fi un singur om care îşi asumă construcţia pentru alegerile locale.


Dorin Bădulescu:  Cu siguranţă vom accelera construcţia la Buzău. Răspunderea bicefală va fi înlăturată în organizaţii astfel încît să ne asumăm responsabilitatea unică şi să ducem mai departe această construcţie. Nu există plecări din partid. Există opţiuni personale. Săptămîna viitoare o să avem întîlnirea normală a conducerii partidului, lucrurile se discută în interior, PNL nu stă pe loc.

Cezar Preda: Am avut discuţii cu oameni de afaceri care s-au înscris în PNL. Plecări de pe funcţii se întîmplă zilnic pentru că responsabilizările sînt mari şi target-urile sînt atît de strînse încît fiecare ţtie dacă poate să ducă sau nu, iar prin frustrări personale toţi trecem.

Cezar Preda: Legalitatea o respect, moralitatea o critic. Contradicţia de logică mi se pare în sensul unei afirmaţii  fără acoperire. „Mă întorc să-mi continui proiectele pe care le-am lăsat”. Cu cine ? Cu domnul Cojocea? Dar e problema dînsului Este peste puterile mele de înţelegere. Şi domnul Boşcodeală care e condamnat în primă instanţă n-are nici o reţinere că continue proiectele. Dar proiectele lor sînt cu ghilimele. Compania de Apă are cea mai scumpă şi mai murdară apă din ţară, a acaparat comune cărora nu le-a făcut nici o investiţie ci doar le-a mărit tariful, iar ei cumpără un hotel în cenrul oraşului. Cu aceşti bani puteau să construiască un sediu lîngă Drăgaică, unde aveau suficient spaţiu şi locuri de parcare, dar asta se înscrie în proiectele domnului Boşcodeală.

Dorin Bădulescu:  Astfel de proiecte sînt programate de la început să fie oneroase pentru unii dintre aleşii locali, însă mai există o categorie de proiecte: nobile, care ar face bine buzoienilor şi care sînt pervertite în proiecte penale datorită imntervenţiei unor astfel de oameni, oameni care nu au moralitate.

Dorin Bădulescu:  O demisie nu se supune la vot. E încă o dovadă de abuz din partea părţii pesediste. Juridic vorbind, demisia este un act unilateral, este peste puterea mea de înţelegere cum au gîndit juriştii Consiliului Judeţean să introducă un astfel de proiect pe ordinea de zi.

Cezar Preda:  Dacă în această lună se plăteşte salariul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, înseamnă că totul a fost o farsă. Însăşi Prefectura care e tot a lor nu-şi mai permite să dea o interpretare ciudată. Mai mult se ocupă cu fotbalul salariaţii Consiliului Judeţean.   Etichete: critici |  fuziunea |  liberalilor |  sărbătorit |  şampanie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU