21 [MAR 16] POLITIC Buzau
Luni, 21 martie 2016

Tabloul candidatilor pentru alegerile locale

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2751 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Tabloul electoral buzoian se recompune piesă cu piesă după lansarea principalelor candidaturi pentru cele mai importante funcţii puse la bătaie în alegerile locale din 5 iunie. Pesediştii au iniţiat primii procesul de lansare, iar după intense discuţii în partid, care au durat circa două sptămîni, cel lansat în prezenţa preşedintelui Dragnea a fost omul de afaceri Constantin Toma. În acest moment, cel puţin aparent, în P.S.D. s-a aşternut oarecum liniştea astfel că în aceste zile se „lucrează“.

P.N.L. are şi el un candidat în persoana lui Ovidiu Anghel după o serie de mari scandaluri soldate cu schimbarea candidatului la Palatul Comunal. La cîteva zile după ce la P.N.L. s-a schimbat garda, s-a constituit, săptămîna trecută, un nou Comitet Judeţean Executiv rezultat, de asemenea, în urma unor negocieri intense.

Între timp, Constantin Ionescu a ieşit la luptă pentru Primăria Buzău din

postura de candidat inde­pendent, categorie la care se vor mai înscrie, e limpede, şi alţi doritori. În mod clar şi la această categorie există eva­luări, discuţii şi negocieri.       

P.S.D. a stabilit candidatul pentru Nehoiu

Social-democraţii par să fi rezolvat şi situaţia tensio­nată de la Nehoiu. Sîmbătă, în cadrul unei şedinţe extinse, conducerea judeţeană a decis să acorde girul actualului viceprimar cu atribuţii de primar, Ionuţ Milea, care însă se află prins într-un dosar penal documentat de Parchetul Judeţean disjuns din unul dintre dosarele des­chise pe numele primarului suspendat, Florentin Lungu. Surse de presă din partid ne-au relatat că în cadrul şe-dinţei, consilierul judeţean Doru Murgoci a atras atenţia asupra situaţiei create şi a explicat riscurile unei astfel de candidaturi. Pînă la urmă lucrurile s-au tranşat, iar Murgoci s-a ales cu o nouă nominalizare pentru o pozi­ţie eligibilă pe lista P.S.D. pentru Consiliului Judeţean, promiţînd că se va implica activ în campania electorală. Aşadar, în acest moment, pentru primăriile importante, P.S.D. şi-a nominalizat candidaţii: la Buzău, Constantin Toma, la Rîmnic, Sorin Cîrjan. Se pare că, la Gherăseni, Sava Stroe va fi înlocuit cu candidatul Ţintă, iar la Vadu Paşii se va merge pe mîna actualului primar. Iar la Consiliul Judeţean lista va fi deschisă de Emanoil Petre Neagu. Rămîne, aşadar, de văzut cum vor arăta listele complete pentru Consiliul Judeţean şi Consi­liul Local Municipal Buzău.

S-a lucrat şi la liberali

Cît îi priveşte pe P.N.L.-işti, aceştia şi-au definitivat noua componenţă a CJEx, care-i cuprinde între alţii şi pe Cristi Romanescu, Caton Mateeşescu, Dorin Bădu­lescu, ori Ionuţ Iuga, candidatul liberal de la Primăria Rîmnicu Sărat. Caton Mateeşescu a fost validat din nou „cap de listă” la Consiliul Judeţean.

La independenţi, lista rămîne deschisă

 

Lista independenţilor s-a deschis cu Constantin Ionescu care a demisionat din P.N.L. şi şi-a anunţat deja candidatura. Alături de el va fi, aproape sigur, Andrei Barac care a început deja să strîngă semnături pentru primărie şi CLM, dar şi alţii care încă mai tatonează terenul. În acest moment, avem următoarele certitudini: Constantin Toma (P.S.D.), Ovidiu Anghel (P.N.L.), Ion Marin (PMP), Marius Vlăs­cea­nu (PNŢCD), Constantin Ionescu (independent) şi foarte probabil Edmond Buga Sfinteş (PRM) şi alţi cîţiva care se antrenează pe margine. La Rîmnic avem pe Sorin Cîrjan (P.S.D.) şi Ionuţ Iuga (P.N.L.) plus alţi cîţiva care vor veni, la Nehoiu, Ionuţ Milea (P.S.D.) şi Cristian Murăraşu (P.N.L.). Listele evident rămîn deschise.

 Etichete: alegerile |  candidatilor |  locale |  pentru |  Tabloul
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU