27 [MAI 19] POLITIC Buzau
Luni, 27 mai 2019

Supărare !Cum explică primarul Toma eșecul PSD în municipiul Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 2334 vizualizari 0 comentarii

  Supărare mare în PSD, la Buzău și Vrancea, județe roșii, cu administrație social democrată din totdeauna. În ambele județe, cele două formațiuni au înregistrat rezultate sub așteptări, de-a dreptul surprinzătoare.În municipiul Buzău este pentru prima data cînd PSD este învins, iar acest rezultat provoacă un cutremur de proporții în rândul partidului. Organizația municipală a PSD este condusă de primarul municipiului Constantin Toma, de la care se așteaptă acum răspunsuri. Cum și de ce s-au pierdut alegerile în municipiu, în fața unui partid cu o activitate relativ slabă în oraș?În fața unei situații politice fără precedent, primarul Buzăului, Constantin Toma, lider al filialei municipale a PSD Buzău, spune că vina pentru eșecul fără precedent ar putea fi a conducerii centrale a partidului.

„Bineînțeles că este un rezultat, și bănuiam de dimineață, în momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD-ului. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba asta, și sper, toată clasa politică, nu pierde PSD-ul, sau câștigă un alt partid sau alte partide. Problema este ce facem cu această țară. Ne zbatem, după '90, în aceeași pată de jos a clasamentului, ca să spun așa, a Uniunii Europene, în sensul în care s-a creat, așa, o distanță foarte mare față de, nu numai de țările dezvoltate, ci și față de țările din Europa de Est. Așteptările oamenilor sunt foarte mari și, din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ce s-a întâmplat până acum. Deci este un rezultat, pe undeva, vis-a-vis de comunicarea care s-a făcut la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele, în multe zone, au fost bune.", a declarat edilul orașului, Constantin Toma.

Conform numărătorii paralele efectuate de partidele politice, USR Plus ar fi câștigat alegerile în municipiul Buzău, cu un avans de un procent față de PSD.

USR plus ar avea 24,06%, PSD 23,09%, iar pe locul trei s-ar afla PNL cu 18,47 de procente. USR ar avea aproape 500 de de voturi în plus față de PSD, partid care ajunge astfel să fie învins după ani întregi în care a câștigat alegerile la Buzău. Dacă procentele se mențin și la numărătoarea oficială efectuată de Biroul Electoral Județean, e o adevărată surpriză pentru că filiala USR Plus la Buzău nu a avut o activitate atât de intesă, fiind practic o organizație necunoscută pentru mulți.

În județ, lucrurile stau altfel. Numărătoarea paralelă efectuată de partidele politice arată că în urma votului de ieri al buzoienilor, PSD ar fi câștigat alegerile în județ cu 34% dintre opțiuni. PNL ar fi poziționat pe locul 2 cu 22 de procente, urmat de USR cu 14% și ALDE cu 6,7 procente.Etichete: Buzău |  eșecul |  explică |  municipiul |  primarul |  Supărare
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU