09 [SEP 15] POLITIC Buzau
Miercuri, 09 septembrie 2015

Şocant! Află ce-a păţit Jana

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
7 voturi 1865 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

PSD ne trimite la rădăcinile folclorului! 
„NU MAI PLÎNGE JANE, PLÎNSU’ E DE FORMĂ, JANA NU E MOARTĂ, JANA SE TRANSFORMĂ...”


Tot ce se întîmplă în aceste zile în PSD Buzău trimite, la rădăcinile folclorului românesc. Miercuri dimineaţă, aşa după cum se anunţase, Ion Vasile şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia organizaţiei judeţene a PSD. Alături de el, s-au aflat senatorul Victor Mocanu, deputatul Adrian Mocanu şi deputatul Marian Ghiveciu. Încă din debutul conferinţei de presă ulterioare, Ion Vasile ne-a adus aminte de vremurile din anii 2000. În preambulul întîlnirii, Ion Vasile a zis, ca replică la o declaraţie a lui Constantin Boşcodeală care a apreciat în legătură cu el cu cîteva zile în urmă  că „ După ce s-a plimbat prin trei partide, domnul Ion Vasile se poate întoarce, dar asta nu înseamnă că va obţine vreun sufragiu. Acum ce vreţi, să înviem morţii?”, în stil propriu că ”(...)Am fost la IML, am constatat că sînt viu, mi-au dat şi un certificat(...)” Tocmai această declaraţie ne-a inspirat intro-ul acestui material care parafrazează versurile unei melodii interpretate de Mihai Mărgineanu cu refrenul „Nu mai plînge Jana, plînsu’ e de  formă, Jana nu e moartă, Jana se transformă...” 

De altfel, întregul discurs al lui Ion Vasile de la întîlnirea cu mass-media a fost pigmentat cu declaraţii în stilul său caracteristic cu glumele sale mai vechi, altele mai noi, ceea ce arată că vrea să învie. Ion Vasile a fost înconjurat de o echipă ci cărui membri, în dese rînduri erau muzele care-i inspirau diferite epitete devenite celebre în trecut. S-a observat aşadar, crearea unei echipe politice ad-hoc, formată din Ion Vasile, deputaţii Adrian Mocanu şi Marian Ghiveciu, plus senatorul Victor Mocanu, fiecare membru cu propriul interes, fapt care a fost punctat chiar şi de către proaspătul candidat la şefia PSD care a afirmat că pe cei din grupul respectiv nu-i leagă prea multe ţeluri comune.

Listă de întrebări

În cadrul conferinţei, Ion Vasile a lansat mai multe critici la adresa actualei conduceri a filialei judeţene a PSD, ţintind în Constantin Boşcodeală şi în contracandidatul său, deputatul Marcel Ciolacu. La adresa lor şi a altor 6-7 membri din grupul acestora, Ion Vasile a folosit cuvîntul „trădători”. 

Ion Vasile a prezentat şi o listă cu 14 întrebări adresate conducerii la care cere un răspuns „în scris şi cu celeritate”, document depus la secretariatul filialei odată cu cererea de înscriere în cursa pentru preşedinţie, sub titlul „Solicitări şi clarificări privind desfăşurarea Conferinţei judeţene de analiză şi alegeri”. Marea majoritate a întrebărilor se referă la modul în care se organizează conferinţa din 19 septembrie cu referiri la regulamentul şi statutul partidului vizavi de scrutinul intern pentru funcţiile de conducere ale filialei judeţenea social democraţilor buzoieni. Pe parcursul declaraţiilor, Ion Vasile a mai explicat că s-a hotărît să candideze pentru a readuce PSD la viaţa democratică, să reformeze organizaţia judeţeană şi de a da o lecţie celui care l-a scos din politică acum cîţiva ani. 

Pe marginea acestei teme, între altele, Ion Vasile a spus că: „Am fost la IML, am constat că sînt viu, mi-au dat un certificat şi am considerat că în democraţia internă a prtidului trebuie respectat şi dreptul de a alege şi de a fi ales. Din aceste considerente şi pentru că nu-mi e indiferent ce se întîmplă în PSD, după ce am condus această organizaţie timp de 20 de ani, am decis că vreau să fiu ales, sau să nu fiu ales într-o conferinţă transparentă. Sîntem o echipă mare, dorim sreaşezarea şi revenirea la nişte norme de comportament etice. Am depus candidatura fără a avea o înştiinţare că pe 19 septembrie se organizează o conferinţă judeţeană, am depus candidatura cu speranţa că ne vom confrunta în condiţii egale”. 

Discurs citit de pe telefonul mobil

Conferinţa de presă a fost colorată şi de momente interesante. De pildă, deputatul Adrian Mocanu şi-a citit mesajul de susţinere a lui Ion Vasile de pe telefonul mobil. La rîndul său senatorul Victor Mocanu a declarat că că a preferat să fie alături de Ion Vasile şi nu în Senat, pentru că lansarea acestei candidaturi este un moment important pentru pesediştii buzoieni şi pentru filiala judeţeană care trebuie relansată. Deputatul Marian Ghiveciu a fost mai dur în exprimări, a explicat că a fost curtat şi de tabăra lui Ciolacu dar a refuzat menţionînd că s-au înregistrat grave derapaje de la statutut şi regulament în ceea ce priveşte organizarea scrutinului din 19 septembrie. 

Ghiveciu, Adrian şi Victor Mocanu nu vor candida pentru funcţii în PSD

Un aspect important a fost adus, de asemenea în discuţie de Ion Vasile, care a firmat că nici unul dintre aliaţii săi de azi, adică senatorul Victor Mocanu şi fiul său Adrian Mocanu, dar nici deputatul Marian Ghiveciu, actualul preşedinte executiv al filialei nu vor candida pentru funcţii de conducere în organizaţia judeţeană a PSD Buzău. 

Cum a reacţionat Marcel Ciolacu

„O să-i răspund domnului doctor în Conferinţa judeţeană a partidului, de faţă cu colegii mei de partid. E o luptă internă de partid, nu-i o campanie electorală pentru vreo funcţie publică."

Reacţia lui Boşcodeală

Reacţia lui Boşcodeală nu a întîrziat să apară. El a declarat, printre altele, pentru Focus FM, că se delimitează strict de deputatul Marian Ghiveciu şi de senatorul Victor Mocanu. 
Boşcodeală a afirmat că în urma Rezoluţiei Consiliului Naţional al P.S.D. că: „Deputatul Ghiveciu este suspendat din calitatea de membru de partid, el, probabil, vorbeşte ca un deputat independent, senatorul Victor Mocanu este suspendat din orice funcţie de partid, iar Ghiveciu nu mai este nici măcar membru de partid" şi se desolidarizează categoric de fiecare dintre ei. Numai deputatul Adrian Mocanu mai este membru de partid, mai zice Boşcodeală. De altfel, primarul Buzăului spune că şi el, însuşi, a fost suspendat din calitatea de membru de partid alături de alţi membri de vază ai PSD care au probleme cu Justiţia. De aceea, nici nu mai poate candida pentru o funcţie de conducere în P.S.D., situaţie în care se află toţi cei care au probleme în Justiţie. Boşcodeală a mai declarat că sînt aiuritoare acuzele privind organizarea pe ascuns a Conferinţei judeţene de alegeri a P.S.D.


Etichete: alegeri |  buzau |  presedinte |  psd |  ion vasile
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 5   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU