10 [MAR 16] POLITIC Buzau
Joi, 10 martie 2016

Senatoarea Doina Tudor, în arest la domiciliu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1179 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Senatorea PNL de Buzau Doina Tudor a fost plasata in arest la domiciliu in urma unei decizii aInaltei Curti de Casatie si Justitie, măsură cu care instanţa supremă a înlocuit miercuri controlul judiciar, dispus în cazul ei pe 4 martie, decizia fiind definitivă. Potrivit news.ro, DNA a cerut arestarea Doinei Tudor în dosarul în care este acuzată că a intermediat mita de la patronul Carpatica Asig, Ilie Carabulea, pentru fostul său soţ Daniel Tudor, fost vicepreşedinte ASF.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lucia Rog, a luat măsura controlului judiciar în cazul senatorului, decizia nefiind definitivă.

ICCJ a judecat miercuri contestaţia procurorilor DNA şi a decis plasarea senatoarei în arest la domiciliu.
Doina Tudor declara, după decizia instanţei de vineri, că acesta nu este finalul şi că ea vrea să ajungă în faţa judecătorilor: "Vreau să lămuresc situaţia şi să încerc să-mi spăl numele".enatoarea Doina Tudor a fost reţinută pe 3 martie de procurori, după ce Senatul a avizat cererea DNA. După decizia judecătorului, Doina Tudor, căreia i-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, a putut pleca de la instanţa supremă.
 
Doina Tudor este acuzată de complicitate la luare de mită, pentru că, în perioada martie-mai 2013, l-ar fi ajutat pe fostul său soţ, Daniel Tudor, să primească 200.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să ajute firma Carpatica Asig după un control.

În acest dosar, Daniel Tudor şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie. 

Conform procurorilor, cei 300.000 de euro de la Ilie Carabulea ar fi ajuns la Daniel Tudor şi cu complicitatea lui Ovidiu Marian. Daniel Tudor ar fi primit banii în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă în mod direct, iar următoarele două tranşe în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, Doina Tudor, "care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", spun procurorii.

Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut 3 milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. După ce a primit banii, în 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările acelui control, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii, şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.


 

Etichete: arest |  Doina |  domiciliu |  Senatoarea |  Tudor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Vadim
03 aprilie 2016
angela toncescu trebuie trimisa dupa gratii,urgent.Vezi activitatea infractionala inceputa la rai si ardaf


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU