18 [IUL 14] POLITIC Buzau
Vineri, 18 iulie 2014

Şedinţă pesedistă cu vociferări

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1304 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

foto: adevarul.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, au fost prezenţi ieri la Buzău la o întâlnire cu primarii P.S.D. din judeţ.         

Reuniunea, la care au participat şi parlamentarii PSD de Buzău a avut ca principală temă de discuţie situaţia în care se află proiectele europene demarate în judeţ. Constantin Boşcodeală, pre­şedintele PSD Buzău spune că s-a pus problema în mod special a atragerii fondurilor europene pentru proiecte, adică acolo unde primarii PSD încearcă să facă ceva pentru comunităţile lor, alte pro­ble­me legate de rectificarea bugetului, de inundaţiile care au avut loc şi de proiectele guvernamentale de alocare de bani pentru judeţul Buzău. 

Ministrul Eugen Teodo­ro­vici a precizat la finalul întâlnirii că sunt multe aspecte care trebuie clarificate. El susţine că a luat act de problemele pe care primarii le întâmpină atunci când vor să acceseze fonduri europene şi le va discuta la Bucureşti. 

„Au reieşit o serie de aspecte legate de finanţările europene ce merită luate în calcul, în sensul de a se simplifica procedurile pentru proiectele europene. Sunt multe condiţii aberante şi abuzive uneori, care-i împo­vărează pe primari când vor să aplice pe fonduri europene şi pe bani publici în general. De asta o să ţin cont. Mi-am notat tot, o să discut cu celelalte ministere”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fodurilor Europene. 

Primarii PSD convocaţi la Buzău şi-au luat notiţe pentru că fiecare dintre ei are tot interesul să atragă bani europeni pentru comunităţile pe care le conduc, acum, în preajma campaniei electorale. 

„Am descoperit lucruri pe care nu le ştiam. Sperăm să le punem în practică în folosul oamenilor”, a declarat Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu. Primarii pesedişti au aflat în acest fel cum pot să grăbească proiectele şi să obţină bani pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute. 

Surse prezente la întâlnire au relatat că în sala au fost însă şi nemulţumiţi, precum deputatul Marian Ghiveciu şi Adrian Mocanu. Ei au vociferat pe motiv că primarii nu au fost sprijiniţi suficient pentru accesarea fondurilor europene.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU