27 [IUL 17] POLITIC Buzau
Joi, 27 iulie 2017

Şedinţă lungă şi aprinsă la Consiliul Local Municipal

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2587 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

O nouă şedinţă tumultoasă a Consiliului Local Municipal s-a desfăşurat azi la Palatul Comunal. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii iulie s-au aflat iniţial, nu mai puţin de 41 de proiecte de hotărîre. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost însă retrase înainte de începerea dezbate­rilor şi a votului, în plus au fost introduse alte trei puncte  suplimentare, astfel că şedinţa a durat aproape două ore. De remarcat este şi prezenţa în sală a deputatului P.S.D. Sebastian Radu, fost viceprimar al municipiului Buzău, care a participat la şedinţă în baza prevederilor legale ce le permite acest lucru parlamentarilor.     

Proiecte picate 

Proiectele de hotărîre rămase pe ordinea de zi a şedinţei C.L.M. de joi au primit, în majoritatea lor numărul suficient de voturi pentru a fi adoptate, însă nu fără polemici. Un proiect care a stîrnit la rîndul lui controverse a fost cel iniţiat de consilierul independent Constantin Ionescu, anume cel prin care se dorea interzicerea accesului autovehiculelor în parcurile din municipiul Buzău şi în special pe aleile Crîngului. În final, după ce ideea a fost combătută de consilierul P.S.Ro. Silviu Roşoru, care a pus, printre altele problema accesului în Crîng a persoanelor cu dizabilităţi, dar şi de consilierul P.S.D. Fănică Bîrlă care a susţinut că parcul Crîng nu se află în proprietatea municipalităţii, dar şi de invitatul Sebastian Radu care a făcut referire la parcurile din Capitală, proiectul a primit un singur vot „pentru”, cel al iniţiatorului Constantin Ionescu. Un alt proiect de interes care a picat la vot a fost cel privind înfiinţarea Clubului Sportiv „Sport Club Municipal Gloria Buzău”.  
 
Aprobate cu greu   

Discuţii aprinse au fost azi, în consiliul Local Muni­cipal şi la votarea proiectului de hotărîre pentru „aprobarea cumpărării unor terenuri proprietatea Societăţii Comerciale „Romcarbon” S.A. Buzău. Proiectul susţinut cu tărie de primarul Constantin Toma, care a invocat necesitatea adoptării hotărîrii în perspectiva unor lucrări de asfaltare în zona străzii Transilvaniei a fost combătut de consilierii opo-ziţiei care au invocat, în primul rînd preţul mare, de aproape 50 de euro/metrul pătrat ce ar urma să fie plătit, dar chiar şi de un consilier P.S.D., Sorin Lazăr, care a susţinut că proprietarul taiwanez ar fi putut să cedeze terenul contra unei sume simbolice, avînd în vedere anvergura afacerii pe care o derulează la Buzău. Chiar şi în aceste condiţii hotărîrea a trecut în forma în care a fost redactată.  

O altă decizie care a trecut la limită a fost cea privind „stabilirea unui mandat reprezentantului municipiului Buzău în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Compania de Apă” S.A Buzău, pentru şedinţa ordinară şi  respectiv, extraordinară din 07.08.2017 şi respectiv, 08.08.2017.

Proiecte retrase

De pe ordinea de zi au fost retrase mai multe proiecte privind vînzarea unor terenuri aferente unor case de locuit din cartierul Orizont, pe motiv că vînzarea ar trebui făcută către proprietarii imobilelor şi către societatea Concas. De asemenea, în C.L.M. nu s-a mai pus în discuţie punctul 4 de pe ordinea de zi prin care consilierul Constantin Florescu ar fi fost mandatat să reprezinte Consiliul Local Municipal în faţa instanţelor judecătoreşti. S-a renunţat la proiect, avînd în vedere că Florescu un are dreptul să activeze timp de doi ani la Tribunalul Buzău, instanţă pe care a condus-o în calitate de preşedinte înainte de a se pensiona din magistratură. Subiectul a adus iar în discuţie o problemă gravă cu care se confruntă Primă­ria Buzău, criza acută de jurişti. O nouă şedinţă a C.L.M. ar putea avea loc înainte de cea ordinară, luna viitoare, pentru a repune în discuţie înfiinţarea clubului sportiv al municipalităţii.    Etichete: aprinsă |  Consiliul |  Local |  lungă |  Municipal |  Şedinţă
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU