25 [AUG 16] POLITIC Buzau
Joi, 25 august 2016

Şedinţă cu scîntei şi bolboroseli la Consiliul Municipal Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
7 voturi 1845 vizualizari 3 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Şedinţă tensionată la Consiliul Local Municipal Buzău, unde s-au înregistrat numeroase discuţii în contradictoriu, uneori pe un ton ridicat. Proiectele de hotărîre supuse votului au trecut, inclusiv cele incluse pe ordinea de zi la capitolul „discuţii”, fapt care a stîrnit cîteva proteste din partea Opoziţiei din consiliu, care a cerut, prin vocea consilierului local Ion Barbu să nu fie introduse proiecte suplimentare. 

La întîlnirea deliberativului din Palatul Comunal au participat şi o parte dintre muncitorii de la Prestcom Serv, care au încetat lucrul pentru că nu şi-au primit salariile, dar situaţia a rămas în coadă de peşte. 

Primarul Toma a explicat, ulterior, într-o scurtă conferinţă de presă că singura soluţie, pentru ca societatea să continue, ar fi intrarea în insolvenţă, dar o astfel de decizie trebuie luată de conducerea companiei, care are şi varianta de a continua activitatea sub alte forme. De cealaltă parte, conducerea Prestcom a pasat responsabilitatea în curtea consilierilor locali, cărora le-a cerut să vină cu soluţii: ori societatea să continue activitatea, fie să intre în insolvenţă. 

Premieră! Cine a spart majoritatea de stînga din C.L.M. 

Singurul proiect care a căzut la vot a fost cel al numirii unui nou Consiliu de Administraţie la S.C. Pieţe, Tîrguri şi Oboare S.A. Mărul discordiei a fost profesorul Dan Dudaş, contestat de consilierii Opoziţiei, care au adus în discuţie problema pe care a avut-o cu Camera de Conturi, care i-a aplicat şi o amendă. Proiectul a picat după cum a spus şi primarul Constantin Toma din cauza votului împotrivă a unui consilier ALDE, dar şi a unui pesedist rămas, însă, neidentificat. Prin urmare, Toma a anunţat că va convoca o altă şedinţă extraordinară săptămîna viitoare pentru că S.C. PTO nu poate funcţiona fără Consiliu de Administraţie şi fără conducerea executivă, activitatea fiind blocată total, în sensul că nici salariile personalului angajat nu se pot da. 

Disponibilizări şi la Centrul Cultural Marghiloman 

Centrul Cultural „Al. Marghiloman” va disponibiliza 10 angajaţi, dintre cei 30, după ce aleşii locali au votat noua organigramă a instituţiei. Primarul Toma a zis că numărul de 30 de salariaţi este prea mare pentru nevoile curente „pentru cultura buzoiană au lucrat 6 oameni, după care, odată cu deschiderea Centrului Cultural „Al. Marghiloman” au mai fost angajaţi 20, număr care era suficient. Au făcut ei ce au mai făcut, şi s-au înmulţit; au ajuns la 30 de angajaţi, pentru care municipalitatea plăteşte 9 mi­li­arde pe an pentru salarii. A fost votată o nouă organizare şi vor rămîne doar 20 de angajaţi. Nu ştiu acum care vor fi criteriile de selecţie, dar ar trebui să primeze competenţa”. 

Hotărîrea pentru Centrul de Excelenţă în Fotbal a trecut 

În schimb, a trecut proiectul pentru asocierea dintre C.L.M., F.R. Fotbal şi Centrul Mogoşoaia, care prevede crearea unui Centru de Excelenţă pentru Fotbal. În sală a fost prezent şi un reprezentant FRF care a ţinut o prelegere „pro”, deşi unii dintre consilierii Opoziţiei au avut de făcut cîteva contestaţii. În cele din urmă, proiectul a trecut la vot, chiar dacă a primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice din Palatul Comunal.

Noua organigramă a Primăriei a ajuns spre aprobare la A.N.F.P.

Primarul Toma a anunţat, de asemenea, că a trimis la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (A.N.F.P) noua organigramă a Pri­mă­riei Buzău. Încă de la începutul mandatului, Toma a tras un semnal de alarmă asupra schemei prea încărcate de personal din Palatul Comunal. El a afirmat, de mai multe ori că schema care prevede azi 900 de angajaţi se va reduce la jumătate. Pe de altă parte, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ a anunţat că în Primăria Buzău vor funcţiona de acum înainte încă două birouri prin care se urmăreşte eficientizarea activităţii. Concret, Toma a cerut înfiinţarea unui Birou de Educaţie şi Performanţă Şcolară, care va fi nucleul pentru viitorul Consiliu pentru Educaţie şi Biroul de Dezvoltare Econo­mică Locală care va sta la baza dezvoltării oraşului.Etichete: bolboroseli |  Buzău |  Consiliul |  Municipal |  scîntei |  Şedinţă
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 5   -3

Comentarii

Suntem penibili!
26 august 2016
Spuneti clar, domnilor? Ce interese aveti? Ce vi s-a promis pentru a vota proiectul centrului de excelenta? Pentru ca e strigator la cer!!! Echipele nostre locale se desfiinteaza si noi ii dam bani lui Burleanu si lui Bodescu? De ce??? De ce toate celelalte orse au respins proiectul, iar noi i-am primit cu bratele deschise???
Socrate
26 august 2016
Centrele de excelență în economie, educație, sport,etc., trebuie coordonate și finanțate de ministerele de resort. Federația Română de fotbal trebuia să acționeze în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sporturilor, nu cu administrația locală buzoiană, pentru că acest Centru este de interes național, nu local! Iar dacă este o inițiativă economică privată Primăria nu trebuia să se implice. Are alte obiective și priorități. Mai ales în actuala stare de faliment financiar...
Iliescu
27 august 2016
Merge orice la noi ...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU