03 [MAR 16] POLITIC Buzau
Joi, 03 martie 2016

Scandalul din PNL ia proporţii. Secretarul general Bolojan vine la Buzău

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
8 voturi 1849 vizualizari 2 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Şedinţa fulger de marţi seară organizată de prim-vicepreşedintele PNL, Theodor Atanasiu, la care au participat, mai mult sau mai puţin aşteptaţi, deputatul PSD Adrian Mocanu, social-democratul Ion Vasile şi senatorul UNPR Popa Constantin, a răscolit organizaţia judeţeană. Liberalii cu state vechi în partid nu vor să audă de primirea celor trei în sînul organizaţiei. La vestea că ar putea deveni peste noapte lideri ai PNL, membrii organizaţiei judeţene s-au mobilizat într-o conferinţă de presă pentru a anunţa că nu sînt de acord cu primirea lor în partid. 

A fost anunţată şi conducerea centrală despre decizia organizaţiei judeţene astfel încît, duminică, la Buzău va fi prezent Ilie Bolojan, secretarul general al PNL. Sosirea sa are menirea de a pune la punct lucrurile, iar surse din interiorul PNL spun că Bolojan ar lua partea organizaţiei judeţene punînd într-o lumină nefavorabilă decizia lui Atanasiu, care s-a plasat se pare alături de cei care vor să ia puterea în PNL din exterior.

„Am discutat cu secretarul general al PNL, domnul Ilie Bolojan, care ne a confirmat prezenţa sa în Buzău pentru duminică ora 16.00, pentru lămurirea situaţiei concrete a filialei PNL Buzău”, a declarat  Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău.  

Dezvăluirile lui Mateeşescu

La conferinţa de astăzi au participat liberali tradiţionali, printre ei candidatul pentru Consiliul Judeţean, Caton Mateeşescu şi consilierul municipal, Constantin Ionescu, candidat pentru Primăria Buzău. Nu vrem un nou FSN, au lăsat să se înţeleagă liberalii cu referire la primirea în partid a senatorului Ion Vasile. 

„Organizaţia PNL Buzău a avut o poziţie fermă vizavi de primirea celor 3 domni. Este vorba despre domnul senator Ion Vasile(...) Motivele vi le putem spune, apartenenţa domnului Ion Vasile, nu numai la PSD, la înfiinţarea FSN în Buzău. El se confundă cu PSD-ul. În 2004 noi eram ONG-uri, eram partide inexistente şi acum vine să ne spună că vrea să conducă PNL”, a declarat Caton Mateeşescu.

Caton Mateeşescu a dezvăluit şi cîteva momente din culisele şedinţei de marţi seară. „A fost întrebat care este motivaţia de a veni şi prelua PNL? Am rămas stupefiat:  Să-l termin pe Marcel. Acum nu a spus care Marcel, e un cumătru Marcel, cel care-ţi cunună copilul e şi cumătru sau Marcel, cel de la PNL...”, a mai adăugat Mateeşescu

Ferm pe poziţii a fost şi liberalul Constantin Ionescu. Dacă cei trei vor fi primiţi în partid atunci membrii liberali nu vor accepta nici o colaborare sau mai grav vor lua în considerare plecarea la un alt partid.

„Indiferent unde se vor înscrie organizaţia municipală şi-a exprimat ferm decizia de a nu colabora cu cele 3 persoane şi nu o să mă vedeţi pe mine candidat la primărie cu domnul Ion Vasile, că o să le spun oamenilor că o să aducă un plus de imagine, schimbăm clasa politică cu oameni care şi-au demonstrat felul de a fi. Niciodată, deşi în politică nu se spune niciodată.”, a declarat la rîndul său Constantin Ionescu. 

Totuşi, obiectul conferinţei iniţial nu a fost cel referitor la scandalul determinat de primirea în organizaţie a celor doi social-democraţi. Surse din partid au vorbit despre faptul că astăzi liberalii ar fi urmat să prezinte în conferinţa de presă o serie de documente care ar fi dezvăluit legăturile de afaceri dintre liberalul Cezar Preda, cel care a părăsit recent organizaţia pentru a se ocupa de campania electorală pentru Bucureşti şi Primăria Buzău condusă de pesedişti. 

Anunţul privind sosirea secretarului general Ilie Bolojan la Buzău vine să temporizeze dezvăluirile liberalilor şi, în acelaşi timp, să calmeze spiritele.Etichete: Bolojan |  Buzău |  general |  proporţii |  Scandalul |  Secretarul
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 5   -2

Comentarii

Popey
03 martie 2016
Au găsit pnl_istii să pună cei mai mari hoți la cârma județului.ăștia chiar vor să ne pună pielea pe băț!nu a plecat din țară Brincusi pe jos la Paris degeaba!
Răducu
03 martie 2016
Bravo, băieți ! Nu cedați prostiilor de la vârful conducerii ...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU