15 [IUN 18] POLITIC Buzau
Vineri, 15 iunie 2018

Reaşezarea tabloului politic de dreapta

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1823 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Pe eşicherul politic de dreapta se constată, în ultima vreme, o oarecare turbulenţă. De exemplu, P.N.L. are probleme serioase în ceea ce priveşte aşezarea în poziţie de luptă pentru viitoarele alegeri, care, deşi par îndepărtate sunt, totuşi, atît de aproape. În acest context, la Buzău se încearcă o coagulare a partidului, după ce, în această primăvară partidul a avut probleme, mai întîi la organizaţia municipală Buzău care a rămas fără conducerea abia aleasă după dizolvarea de către Biroul Permanent Judeţean a structurilor de conducre. De cîteva luni PNL municipal Buzău este gestionat de un comitet de conducere, însă starea de provizorat nu mai putea fi prelungită.

De aceea, joi seara, BPJ a decis, finalmente, să fiixeze o dată creată pentru desfăşurarea alegerilor. Astfel, în şedinţa de joi a Biroului Permanent Judeţean s-a decis ca alegerile pentru structurile de conducere ale filialei municipale Buzău să aibă loc pe 29 iunie la Sala Mare a Consiliului Judeţean . Atunci va fi ales Biroul Permanent Municipal Buzău şi preşedintele filialei. Pînă în momentul de faţă cel care va candida cu siguranţă pentru funcţia de preşedinte este consilierul municipal, Constantin Ionescu. Sursele noastre spun că alegerea lui Ionescu va fi practic o formalitate. Altminteri, aceasta a fost şi înţerlegerea în momentul în care consilierul Constantin Ionescu, ales independent în Consiliul Municipal Buzău, a  negociat cu actuala conducere liberală, reîntoarcerea în P.N.L., condiţia fiind ca, la un moment dat, să preia şefia organizaţiei municipale a municipiului Buzău.
Ce se mai întîmplă în ALDE?
Puţin mai la stînga, la filiala ALDE Buzău, au început să se învolbureze apele după ce s-a aflat că PMP-işti, Dorin Bădulescu (senator) şi Adrian Mocanu (deputat, şeful organizaţiei populare de la Buzău) au bătut palma cu fruntaşii de la Centru pentru a trece , la un moment dat, la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. În acest context, în ultimele ore au apărut informaţii potrivit cărora, astăzi, vineri 15 iunie, vicepremierul Graţiela Gavrilescu numită responsabil cu conducerea organizaţiei ALDE judeţene, vine la Buzău cu misiunea de a pune aici un secretar-executiv şi a explica de ce preşedintele de pînă acum, inginerul Mihai Cristescu a fost eliberat din funcţie. Potrivit unor surse bine informate din mediul politic secretar-executiv va fi actualul secretar general al PMP Buzău, Cristi Alexandru, venit şi el, la pachet, cu Mocanu şi Bădulescu. Însă povestea cu ALDE abia începe şi devine pe zi ce trece mai interesantă de urmărit.
Etichete: dreapta |  eşicherului |  politic |  Reaşezarea
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU