27 [MAI 19] POLITIC Buzau
Luni, 27 mai 2019

Reactii!Atmosferă de sărbătoare a USR-Plus si PNL

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1970 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Atmosferă de sărbătoare azi noapte la sediile liberalilor și celor de la USR Plus.                                       Reprezentanții PNL si USR-PLUS care au obținut un scor ridicat la Buzău, județ care întotdeauna a votat PSD, sunt de părere că victoria obținută este una istorică si apreciază că românii au simțit nevoia de schimbare. 

„Avem niște rezultate, putem spune, istorice. Este pentru prima dată când două partide nou înființate merg împreună, braț la braț și sunt foarte aproape să câștige aceste alegeri europarlamentare. Este o palmă dată PSD-ului pentru ceea ce a făcut în ultimii doi ani de zile. Am suportat, în ultimii doi ani de zile, batjocora, am suportat gazele în nas date de PSD, iar acum, la vot, le-am întors-o și noi așa cum trebuia. Avem, în schimb, o mare responsabilitate pentru ceea ce o să urmeze, pentru că oamenii au mare încredere în ceea ce o să facem.", a declarat Irinel Cârstea, liderul USR Buzău.

Avem o mare responsabilitate și trebuie să nu înșelăm speranțele oamenilor. Avem posibilitatea să demonstrăm că suntem o alianță puternică. Este primul pas, este începutul spre o lungă colaborare, sperăm noi, care să se finalizeze cu preluarea guvernării și cu punerea în practică a programului de guvernare pe care și Dacian, și Dan Barna l-au pregătit. Avem oameni pregătiți, avem oameni care sunt competenți, sunt tineri, sunt dornici să se pună în slujba oamenilor. Sperăm că vom câștiga alegerile, eu unul sunt convins că vom câștiga alegerile.", sunt și spusele reprezentantului Plus Buzău, Mihai Șuler.

 Pe de altă parte, în tabăra PSD a fost o atmosferă apăsătoare.

„Deocamdată nu avem rezultate, avem doar o estimare exit-poll, dar este clar că rezultatele care încep să apară și care vor fi finale, se încadrează practic în această cheie. Noi, la Buzău, am făcut tot ce puteam să facem, am avut o campanie electorală susținută, am bătut județul în lung și-n lat, am fost foarte activi inclusiv în municipiu, întâlniri directe cu oamenii, la firul ierbii, cum se spune. Așteptăm să vedem rezultatele finale și până atunci aș fi rezervat în declarații.", a declarat Andi Cristea, candidat la europarlamentare.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, declara azi noapte că se aștepta încă de la primele ore ale zilei de votare la un rezultat care să nu favorizeze PSD-ul. Edilul șef al Buzaului a adăugat că la această situație s-a ajuns și din cauza proastei comunicări a conducerii centrale a formațiunii social democrate: „Bineînțeles că este un rezultat, și bănuiam de dimineață, în momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD-ului. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba asta, și sper, toată clasa politică, nu pierde PSD-ul, sau câștigă un alt partid sau alte partide. Problema este ce facem cu această țară. Ne zbatem, după '90, în aceeași pată de jos a clasamentului, ca să spun așa, a Uniunii Europene, în sensul în care s-a creat, așa, o distanță foarte mare față de, nu numai de țările dezvoltate, ci și față de țările din Europa de Est. Așteptările oamenilor sunt foarte mari și, din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ce s-a întâmplat până acum. Deci este un rezultat, pe undeva, vis-a-vis de comunicarea care s-a făcut la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele, în multe zone, au fost bune."
Între timp, la Buzău, continuă procesul de predare a sacilor cu buletinele de vot strânse în cele peste 400 de secții de votare câte au fost în județ.

          Procesul este unul anevoios. Mai sunt de adus voturile din circa 150 de secții dintr-un total de 426 câte au fost în județ. Se estimează că predarea sacilor cu buletinele de vot ale buzoienilor va dura până la orele după amiezii. 


          Etichete: Atmosferă |  Reactii |  sărbătoare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU