22 [OCT 15] POLITIC Buzau
Joi, 22 octombrie 2015

Război de gherilă la Nehoiu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
5 voturi 2043 vizualizari 8 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Între fostul şi actualul primar al oraşului Nehoiu (sau, mai precis actualul primar suspendat) e o luptă pe viaţă şi pe moarte. Pasiunile şi interesele sînt atît de mari încît între grupările lui Alexandru Corcodel, respectiv Florentin Lungu, nu mai există cale de mijloc ori posibilitatea unei reconcilieri. Aşa încît s-au aruncat în luptă toate mijloacele la îndemînă.

Cel care a început a fost fostul primar, Alexandru Corcodel care, după ce a pierdut primăria, candidatul din partea P.N.L. împotriva lui Florentin Lungu de la P.S.D., Corcodel i-a făcut o plîngere penală lui Lungu, în urma căreia ultimul a fost reţinut, apoi arestat, şi, în cele din urmă, a ajuns într-un proces final fiind acuzat de 9 infracţiuni în legătură cu funcţia din care este acum suspendat Lungu şi a fost şi condamnat cu suspendare în alt proces, la instanţele de fond după ce ANI l-a declarat incompatibil penal.

Nu s-a lăsat şi-a contraatacat

După ce a avut de-a face cu legea în urma unor plîngeri ale lui Alexandru Corcodel şi a fiului său Claudiu Corcodel, fost director al liceului din localitate, edilul suspendat a pornit la contraatac. Astfel că, la rîndul său, a trimis în Justiţie pe Alexandru Corcodel, fost director al liceului, într-un proces în care, primul, în calitate de ex-edil şef al oraşului, nu a efectuat nişte plăţi care au generat penalităţi către firma care a reabilitat unitatea de învăţămînt condusă  de fiul său Claudiu. Instanţa a condamnat astfel pe primar în prima instanţă la Tribunalul Buzău la plata a 15 miliarde de lei către Primărie.

Iată mai jos ce-au hotărît magistraţii de la Buzău.

Ce-a decis Justiţia

Iată ce spune Justiţia prin magistraţii Tribunalului Buzău. "Tip soluţie: Admite în parte cererea. Soluţia pe scurt: Admite în parte acţiunea în regres, aşa cum fost precizată, formulată de reclamanţii Oraşul Nehoiu Prin Primar, Primăria Oraşului Nehoiu în contradictoriu cu pîrîţii CORCODEL ALEXANDRU, GRUPUL ŞCOLAR TEHNIC NEHOIU (LICEUL TEORETIC "NICOLAE IORGA" NEHOIU), CORCODEL CLAUDIU ŞI DGRFP GALAŢI pentru AJFP Buzău. 
Obligă în solidar pîrîţii Corcodel Alexandru, Grupul Şcolar Tehic Nehoiu (LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA NEHOIU), CORCODEL CLAUDIU la plata sumei de 1.341.254,59 lei reprezentînd penalităţi achitate de către Oraşul Nehoiu prin Primar către SC LAGUNA CONSTRUCT SRL în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 1201/20.09.2009 pronunţată de Tribunalul Buzău, la plata sumei de 97.789,94 lei reprezentînd dobînda pe care Oraşul Nehoiu o achită pentru rambursarea creditului contractat de la Trezoreria Statului, credit contractat în scopul achitării penalităţilor la debitul la care a fost obligată reclamanta Oraşul Nehoiu prin sentinţa civilă nr. 1201/20.09.2009 pronunţată de Tribunalul Buzău, la plata sumei de 110.280,93lei reprezentînd dobînda legală calculată de la data de 15.03.2013 cînd Oraşul Nehoiu a achitat întreaga sumă datorată către SC LAGUNA CONSTRUCT SRL şi pînă la 30.06.2015 precum şi în continuare pînă la data achitării acestei sume de către pîrîţi. 

Respinge ca fiind neîntemeiată acţiunea în regres aşa cum a fost precizată formulată de reclamanţii Oraşul Nehoiu Prin primar, Primăria Oraşului Nehoiu în contradictoriu cu pîrîta DGRFP Galaţi pentru AJFP Buzău (Trezoreria Buzău). Obligă pîrîţii în solidar Corcodel Alexandru, Grupul Şcolar Tehic Nehoiu ( LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA NEHOIU), CORCODEL CLAUDIU să achite reclamantelor Oraşul Nehoiu prin Primar şi Primăria Oraşului Nehoiu suma de 13.500 lei reprezentînd cheltuieli de judecată (onorariu apărător). Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 19.10.2015. 

Document: Hotărîre 979/2015  19.10.2015“


Hotărîrea nu este definitivă, ea putînd fi atacată cu apel la Curtea de Apel Ploieşti.


Etichete: corcodel |  gherila |  nehoiu |  razboi |  suspendat |  lungu
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Socrate
22 octombrie 2015
O aberație a sistemului judiciar românesc. Nu vreau să spun ca este un proces politic deși pare a reglare de conturi așa cum ati sugerat și dvs. Am înțeles oarecum de ce s-a dat hotărâre împotriva fostului primar dar nu este normal să fie implicați în hotărârea asta liceul și fostul director de scoala care au fost in imposibilitatea de a face plăți. Se pare ca lucrurile se vor complica foarte mult pentru cei care au împărțit cele 15 miliarde și nu mă refer la Fam Corcodel ca nu aceștia au beneficiat de halucinanta sumă.
Nea Caisă
23 octombrie 2015
Lucrurile nu sunt așa simple. Contractul în cauză n-a fost finalizat de facto. S-au recepționat niște ruine. Se poate verifica. Poze fac toate smartfonurile. O anchetă jurnalistică nepartizană ar lămuri confuziile și ar aduce la cunoștință publicului interesat mecanismele oculte prin care se jumulește bănuțul public. Războiul acesta se va finaliza cu multe victime colaterale. Probabil lucrurile nu ieșeau la iveală dacă Curtea de Conturi nu agita bățul în hazna. Politrucii contemporani sunt atât de îngrămădiți încât nici să fure fără să fie prinși nu sunt în stare. Noroc cu statul de drept care-i cazează la pension o perioadă scurtă de timp dar nu se leagă de pradă.
Mirabela
23 octombrie 2015
Am urmarit cu interes acest proces atragandu-mi atentia suma. Tot ce potspune la acest moment este ca hotararea era data inca de la inceput. Trei chestiuni sunt esentiale: 1. cand au fost platiti banii Corcodel nu mai era primar; nici fiu-su director deci clar nu au beneficiat de vreun leu. 2. Corcodel nu a semnat contractul care a generat suma. 3. in expertiza scrie negru pe alb ca Corcodel a facut toate demersurile sa nu fie creat prejudiciul respectiv dar nu a depins de el. Banii au fost platiti de primarul Lungu cel care este arestat si inculpat in mai multe dosare penale existand peste 10! capete de acuzare impotriva lui. Trebuie luata urma banilor si cautat in ce buzunare au ajuns. Hai SRI ca nu e greu iar la Nehoiu stie deja toata lumea de vreo 2 ani :) Si sa nu uit, domnii care ”impart dreptatea”, sunt multe cazuri zilele astea prin presa ...
Șumulanschi
23 octombrie 2015
Mă iei de prost? Cum adică Corcodel n-a semnat contractul care a generat suma? O fi semnat Muscă cu arătătorul. Las-o că măcăne!
Alifie
23 octombrie 2015
Contractul e semnat de Cojocaru Maria directoarea de liceu. Mai mult, Cojocaru Maria a scris in contract ca gradinita va fi finalizata in 2 luni atat a fost termenul de executie ca sa poata castiga Strajer licitatia. Au trecut 8 ani de atunci si gradinita e o ruina o puteti vedea oricand.
sapte cai.
23 octombrie 2015
Sa va fie rusine tuturor cvelor care ati comentat aici.Lungu este un mare magar dar acesti bani i-a dat lui Strajeru in urma unei hotarari judecatoresti definitive pentru ca s-a dovedit reaua credinta si vointa a fostului primar Corcodel.Ati sperat ca dupa un hot dovedet Lungu se va ivi din nou ocazia sa furati cum ati furat timp de 20 de ani.Pe prostul asta mic de Milea il duceti voi de nas cum vreti dar nu are puterea sa va umple buzunarele ca celalat.Ce sa va dea mile cand banii de la o troita refacuta ia si el 5-19 bulioane.Corcodel l-a distrus pe Strajeru nedandu-i banii pe lucrare.Ce tot mancati ca impartit banii intre ei.De unde a avut fisu lui Corcodel bani sa ridice in doua luni ditamai viloiul de pe terenul primariei.Va mai aduceti aminte cum se lupta Muzgoci cu voi hotilor?Derbedeilor,acum ati pus mana pe copilul asta de Milea si incercati sa-l faceti si pe asta profitand de prostia lui,lipsa de experienta si frica bolnavicioasa pe care o are pentru foame.Nu va mai veni soarele vostru el a fost apus de mult.
Șase Șase
23 octombrie 2015
După cum dai cu deștele în tastatură ești a lu șapte capre, nu a lu șapte cai. Tu ești mă Muzgoci?
Manole Ion
23 octombrie 2015
Constructorul Strajer dupa ce a incasat cele 20 de miliarde pe care i le imputa acum judecatorul lui Corcodel. Acest Strajer a cumparat masini de lux la toata familia binefacatorului sau, primarul arestat Lungu. I-a mai cumparat o limuzina de 1 miliard si consilierului local Vasile Nicu, jurist la firma lui Lungu. Domnul ala cred ca era tare beut cand a stabilit ca banii impartiti de Lungu cu Strajer si cu directoarea Cojocaru sa fie pusi in seama lui Corcodel si sa-i plateasca el si familia lui.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU