18 [IUL 16] POLITIC Buzau
Luni, 18 iulie 2016

Răscoala se transformă într-o revoluţie a activului de partid din P.N.L.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
9 voturi 2026 vizualizari 4 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Răscoala izbucnită sîmbătă în P.N.L. se transformă într-o revoluţie a activului de partid. Revoluţia la care s-a ajuns este ultima şansă pentru schimbarea actualei conduceri a organizaţiei judeţene liberale uşor iresponsabile şi care s-a dovedit a fi în doar trei luni un fiasco total. E practic o ultimă suflare a activului de partid de a scăpa de o conducere aproape caricaturală sub care P.N.L. a traversat, probabil, cea mai derizorie perioadă a sa de după 1989.
Timp în care opinia publică a asistat la decizii aberante, de la tratarea total neprofesionistă a candidaturii la Primăria Buzăului şi pînă la susţinerea ulterioară pentru funcţii importante şi de mare autoritate în sistemul administrativ a unor persoane nocive.
Operaţiune importantă
Aşa susţin surse liberale care dau ca exemplu cazul susţinerii pentru vîrful Casei Albe a unei persoane care a devenit brusc, dintr-un  simplu functionar intr-un  birou fara importanta la Casa de Pensii, prefect de judeţ şi care din cauza lipsei de experienţă şi de cunoştinţe administrative a reuşit să-şi ostilizeze majoritatea şefilor de deconcentrate din judeţ, unele dintre ele instituţii de forţă precum Poliţia sau Jandarmeria. Răscoala din P.N.L. transformată în Revoluţie a devenit o operaţiune importantă pentru partid din mai multe motive.
1) Înseamnă scoaterea totală a organizaţiei de sub amprenta încă vie a fostului şef, deputatul PNL Cezar Preda.
2) Crearea unei Opoziţii adevărate cu credibilitate şi autoritate pentru alegerile parlamentare din toamnă.
Ceea ce se întîmplă acum în P.N.L. Buzău este, evident, important pentru viitorul echilibru al scenei politice, se pare. În acest context, singura soluţie pentru instaurarea liniştii în organizaţia judeţeană a liberalilor este detaşarea de la Centru la sefia filialei a unei persoane cu credibilitate si autoritate.

Şedinţă de urgenţă

De cealată parte, Ovidiu Anghel, preşedintele organizaţiei judeţene căruia i s-a cerut sîmbătă, imperativ, demisia sau demiterea „de îndată” într-o şedinţă în care sa votat în unanimitate pentru gestionare defectuoasa a fondurilor de camapanie si slaba organizare a alegerilor, a contraatacat duminică.  
După ce a asistat la un vot împotrivă dat de 108 şefi de organizaţii, primari, viceprimari, aleşi locali din teritoriu, între care 8 consilieri locali şi doi consilieri locali municipali de Buzău, Ovidiu Anghel a convocat ieri o şedinţă a Comitetului Local Executiv (C.L.Ex) al municipiului Buzău în cadrul căreia s-a votat excluderea din partid a lui Nicolae Mărăcine, Dorin Bădulescu, Ion Nicolae, Raul Florescu şi Ioan Caton Mateeşescu, pentru „grave prejudicii de imagine aduse partidului”.
Pe de altă parte trebuie remarcat că printre cei mai vehemenţi detractori ai lui Anghel a fost sîmbătă consilierul Raul Florescu, mîna cea lungă şi omul de casă al lui Cezar Preda. Din această atitudine se poate înţelege că Florescu fie s-a săturat să-i mai care geanta lui Preda, fie are girul acestuia din urmă. Totul va ieşi la iveală şi se va limpezi, după ce se va stabili eventuala nouă conducere şi Bucureştii vor lua o decizie finală asupra situaţiei explozive de la Buzău.Etichete: activului |  partid |  revoluţie |  Răscoala |  transformă
Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 3   3

Comentarii

norica
18 iulie 2016
care sef de birou?nu a avut niciodata functie de sef!
roxxyy
18 iulie 2016
de unde sef de birou? sa verificati informatiile inainte de a le publica
Eugen
18 iulie 2016
Vânzătoare de pantofi, lucrător la ghișeu și prefect. Ce ascensiune !
Mosescu Robert
19 iulie 2016
Este clar o miscare de la centru pentru a-l impune pa Atanasiu sef de filiala si responsabil cu listele de candidati la parlamentare!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU