24 [IUN 14] POLITIC Buzau
Marţi, 24 iunie 2014

Proiectele degeaba ale primarului de Rîmnic

Mona-Liza Stanciu alte articole de Mona-Liza Stanciu
0 voturi 1040 vizualizari 0 comentarii monaliza.stanciu@sansabuzoiana.ro
După ce au votat regulamentul de intervenţie cu privire la reabilitarea faţa­delor, consilierii locali din Rîmnicu Sărat cer şi aşteaptă de câteva luni bune explicaţii despre modul de aplicare. Unii consilieri chiar au propus ca o parte din lucrări să fie efectuate de constructori rîmniceni cu datorii la bugetul local însă totul pare complicat!
Regulamentul de intervenţie cu privire la reabili­ta­rea faţadelor pentru creş­terea calităţii arhitectu­ral-ambientale a clădirilor din Rîmnic a fost adoptat de consilierii locali spre sfârşitul lunii decembrie 2013. Deşi au trecut şase luni de zile de la adoptarea regulamentului, izolarea termică a locuinţelor din Rîmnic încă se află în stadiu de discuţii şi dezbateri. Recent, o parte dintre consilierii locali din P.S.D. au cerut, în plenul unei şedinţe de lucru, metodele de aplicare a regulamentului, cu menţiunea că le aşteaptă de câteva luni bune. „Vrem să ştim şi noi cînd apar metodele de aplicare. Deja au trecut câteva luni”, a intervenit în plen social-democratul Nelu Grigoraş.

Să lucrăm cu rîmnicenii datori

Acelaşi consilier local susţine că a propus ca lucrările de izolare termică să fie executate în parte sau integral cu rîmniceni care au cunoştinţe şi experienţă în construcţii şi care au datorii mari către Primărie sau unităţile subordonate sau care beneficiază de ajutor social pentru care ar trebui să presteze ore de muncă în folosul comunităţii. „Nu ştiu ce aşteptăm să-l aplicăm!? Re­gulamentul este votat dar metoda lui de aplicare, să adaptăm la situaţia noastră, nu mai apare !... Eu am cerut ca persoane care sunt de me­seria asta, constructori ...am vrut  să facem prin Acvaterm sau prin A.D.P. în aşa fel ca ei să presteze serviciile, au datorii către bugetul local ... o parte din bani să le plă­tească şi o parte din bani să le oprească să-i dea Pri­mă­riei sau să presteze orele pe care le au ei, pe Legea 416... şi nu ştiu de ce nu se vrea“, a declarat consilierul local Nelu Grigoraş.


Etichete: degeaba |  primarului |  Proiectele |  Râmnic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU