21 [NOV 12] POLITIC Buzau
Miercuri, 21 noiembrie 2012

Pro Democraţia: Ghiveciu, un parlamentar activ

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 911 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Marian Ghiveciu
Cel mai harnic parlamentar buzoianHarnic, dar cu dosar la DNA

Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată, la sfîrşitul lunii decembrie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor avînd drept consecinţă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Nicolae Costache (fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău şi membru în Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în forma calificată, Dumitru Borcan (şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei – judeţul Buzău şi membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor avînd drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată şi fals  material în înscrisuri oficiale – comisă în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis retrimiterea dosarului de corupţie în care este inculpat deputatul de Buzău Marian Ghiveciu către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea actului de sesizare a instanţei. Magistraţii au decis şi anularea măsurilor de instituire a sechestrului asigurator pe bunurile deputatului buzoian. Completul de judecată al Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, în dosarul nr. 10.121/1/20122, avîndu-l pe deputatul PSD de Buzău Marian Ghiveciu printre inculpaţi, hotărând următoarele, în conformitate cu încheierea de şedinţă: „Respinge excepţiile formulate de inculpatul Ghiveciu Marian. În temeiul art.300 Cod procedură penală, restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în vederea refacerii actului de sesizare a instanţei. Admite plîngerile formulate de petentă SC MEGA EDIL SRL şi de inculpatul Ghiveciu Marian împotriva măsurii asiguratorii a sechestrului. În temeiul art.168 Cod procedura penală, ridică măsura asiguratorie a sechestrului asigurator instituit în baza ordonanţei nr. 36/P/2008 din 16 noiembrie 2011 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, asupra imobilului situat în localitatea Pogoanele, Tarlaua 18, 14, 21-22, 58-61, 1, 92, 6, Parcelă 138, 77, 755, 25, înscris în Registrul Digital de Transcripţiuni şi Inscriptiuni Imobiliare conform încheierii nr. 52.533 din 23 noiembrie 2011 a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău a Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Onorariile parţiale pentru apărătorii desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Costache Nicolae, Borcan Dumitru şi Ghiveciu Marian, în sumă de câte 100 lei, se vor plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru părţile civile Băjenaru Ion, Burada Petre, Petrache Daniela, Milea Alexandru, Burlan Tudora, Gogea Ana, Popa Sofia, Băjenaru Ion, în sumă de 400 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru părţile civile Ciochir Rodica, Călin Maria, Găină Elena, Milea Gheorghe, Andrei Ecaterina, Scânteie Aurelia, Taşcu Eugenia, Stroie Eliza, Iordache Elena, Geană Stela şi Zincă Ştefan, în sumă de 200 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei.Cu recurs."
Recent, Asociaţia Pro Democraţia a analizat candidaturile la Parlament ale reprezentanţilor PSD. Cu această ocazie, s-a ajuns la concluzia că Marian Ghiveciu a fost cel mai activ parlamentar buzoian în mandatul 2008-2012.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU