20h 32' POLITIC Buzau
Miercuri, 05 septembrie 2018

UPDATE Toma, ales în unanimitate şef la organizaţia municipală P.S.D Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2713 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [20:32] 05 SEP 2018 ›
Primarul Constantin Toma a fost ales în unanimitate preşedinte al organizaţiei municipale Buzău a P.S.D. Miercuri după-amiază, la conferinţa municipală de alegeri, Toma a fost votat în unanimitate de cei 250 de delegaţi prezenţi în Sala Mare a Consiliului Judeţean. 

În preambul, primarul Toma a citit un raport al activităţii sale la Palatul Comunal după primii doi ani de mandat.
După alegeri, a avut loc o conferinţă de presă la care au participat, alături de Constantin Toma, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene P.S.D., şeful Consiliului Judeţean, Emanoil Neagu, şi preşedintele filialei judeţene, deputatul Marcel Ciolacu. Acesta din urmă l-a felicitat pe Toma: "Vreau să-l felicit pe dl. primar Constantin Toma. De azi s-a terminat şi interimatul de la organizaţia P.S.D. Buzău. Sînt convins că realizările sale pe plan politic vor fi ca şi cele din plan administrativ (...) Felicitări şi noii echipe. Este echipa dînsului şi împreună sperăm să avem cît mai multe realizări pentru buzoieni. Sîntem o echipă, cel puţin noi trei, ne vedem de treabă."

La rîndul său, Toma a explicat: "Echipa aleasă astăzi este una la care am participat cu propuneri. Avem şi oameni de afaceri importanţi, chiar din multinaţionale, unul din vicepreşedinţi este dl. Ionuţ Oprea care este director general la cel mai mare producător de malţ din România, avem medici, avem foşti ofiţeri ai Armatei Române, din mediul cultural şi manageri. E un lucru extraordinar şi cred că putem schimba multe lucruri în bine împreună."

Primarul Buzăului, Constantin Toma, face astăzi un nou pas în politică. În fapt, începând cu ora 17:00, la Sala Mare a Consiliului Judeţean, se vor desfăşura alegerile interne la organizaţia municipală Buzău a P.S.D. Toma este, în acest moment, preşedinte interimar al filialei şi, cu maximă probabilitate, va fi votat fără probleme în funcţie.

Din informaţiile noastre, primarul Constantin Toma nu va avea contracandidat, însă, nu este cu totul exclus ca, până la ora începerii şedin­ţei, să mai apară vreun doritor, cu condiţia să îndeplinească anumite criterii statutare. Alegerile de miercuri se vor desfăşura după un program clasic, în sensul că în sală vor fi prezenţi delegaţi cu drept de vot desemnaţi de organizaţiile de cartier din municipiul reşedinţă de judeţ. În preambul, Toma va citi un raport al activităţii de preşedinte interimar, după care adunarea va fi prezidată de şeful filialei judeţene, deputatul Marcel Ciolacu.

Alegeri pentru toate structurile de conducere

În cadrul şedinţei se vor alege, tot prin vot, fireşte, şi celelalte structuri de conducere ale filialei municipale a P.S.D. Buzău. Mai precis, se vor alege membrii Biroului Permanent Local şi vicepreşedinţii organizaţiei municipale. Desigur, momentul de astăzi este o etapă în cariera politică a primarului Toma, care, astfel, va face un pas pentru ocuparea unei structuri municipale cu care să meargă la lupta pentru viitoarele alegeri locale pentru şefia Palatului Comunal, obiectiv pe care, după cum e logic, Toma l-a stabilit deja. Pe de altă parte, evenimentul politic de astăzi pare a fi doar o simplă formalitate statutară, însă imaginea din sală va arăta câtă forţă politică a căpătat primarul Buzăului în P.S.D. şi cum ar putea arăta viitorul omului care conduce, din punct de vedere administrativ, municipiul reşedinţă de judeţ, şi cetăţeanul care are cea mai mare legitimitate conferită de votul direct al buzoienilor.Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU