BREAKING NEWS Buzau
14h 19' ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 aprilie 2016

Primarul Lungu de la Nehoiu, condamnat definitiv în dosarul de conflict de interese

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1665 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [14:19] 28 APR 2016 ›
Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu, a pierdut astăzi, definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi rămîne cu condamnarea de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare de la prima instanţă. Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat astăzi hotărîrea prin care este confirmată pedeapsa de la Judecătoria Pătîrlagele. 

El a fost judecat de cele două instanţe pentru conflict de interese, după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat  că a folosit calitatea de primar pentru a achita facturi către o firmă la care era acţionar, ce a executat lucrări pentru Primărie.  

„...condamnă pe inculpatul Lungu Florentin la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru infracţiunea de conflict de interese, constînd în aceea că, în calitatea sa de Primar al Oraşului Nehoiu, a dispus plata contravalorii facturii fiscale cu nr.000262 din 13.10.2009, emisă de SC Prodfor SRL. (...) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 2 (două) luni închisoare pentru infracţiunea de conflict de interese, constînd în aceea că, în calitatea sa de Primar al Oraşului Nehoiu a atribuit contractul cu nr.12451 din 30.10.2012, în valoare de 72.550,37 lei, SC Transervcons Andi SRL Nehoiu, reprezentată de Burlacu Elena Iulica. (...) aplică inculpatului pedeap¬sa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani şi 2 (două) luni închisoare”, se arată în soluţia pe scurt a completului de la Judecătoria Pătîrlagele, care a pronunţat con¬damnarea.
Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu, ar putea afla azi hotărîrea definitivă a instanţei în dosarul de conflict de interese de la Curtea de Apel Ploieşti.la ultimul termen completul de judecată, a rămas în pronunţare şi a fixat ca termen pentru anunţarea deciziei, data de 28 aprilie. 
 
Pe fond, Judecătoria Pătîrlagele, l-a condamnat pe Lungu la o pedeapsă de  2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare, sentinţă care a fost atactă de primar cu apel. 
 
Florentin Lungu a fost trimis în judecată în anul 2014 pentru conflict de interese. Rechizitoriul întocmit de procurorii arată că el a dispus plata prioritară a sumei de 273.735 lei către o, societate al cărei asociat unic era, în baza unui contract de achiziţie publică de lucrări încheiat cu Primăria Oraşului Nehoiu în anul 2008. Contractul prevedea efectuarea de lucrări de reparaţii la Policlinica orăşenească. Pînă la data de 03.07.2012, de cînd a început să exercite funcţia de primar, Florentin Lungu a fost administrator al societăţii comerciale. Cînd a ajuns primar, Lungu a dispus achitarea facturilor către propria firmă.Etichete: lungu |  Nehoiu |  Primarul |  sentinta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nehoianu
29 aprilie 2016
Lasati-l pe Lungu ca mai are si altele mai grele. Se pregateste de zor Milea, viceprimarul, ala de candideaza din partea PSD la Nehoiu. Milea se pregateste si el ..... de PUSCARIE. Astia parca sunt batuti in cap, nu au inteles nimic din toate arestarile ultimilor ani. Fura in continuare la vedere. Trebuia sa-l aresteze inainte de alegeri sa aiba si PSD un candidat serios la primarie. Oricum nu e tarziu nici pana in toamna. Ce parere aveti DNA?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU