08h 02' POLITIC Buzau
Vineri, 18 septembrie 2015

Confruntare pe viaţă şi pe moarte în PSD

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2337 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [08:02] 19 SEP 2015 › Astazi  are loc marea confruntare pesedista pentru functiile de conducere ale organizatiei judetene a PSD.In razboiul intern s-au aruncat Ion Vasile si deputatul Marcel Ciolacu cel care ieri si-a pastrat mandatul de sef la organizatia municipala Buzau.Ciolacu va candida in tandem cu ministrul de Finante ,senatorul Eugen Teodorovici care vizeaza postul de presedinte executiv al PSD Buzau.Se pare ca de la Centru cel care va superviza alegerile de azi va fi secretarul general adjunct al partidului ,Codrin Stefanescu.


UPDATE [18:05] 18 SEP 2015 ›

După vot, Marcel Ciolacu, proaspăt reales în fruntea social-democraţilor din municipiu, le-a cerut delegaţilor acordul pentru a candida mîine la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Buzău. El a primit votul tuturor celor prezenţi în sală, dar a precizat că după ce va obţine funcţia, şi după ce Constantin Boşcodeală va cîştiga procesul va demisiona. Legat tot de alegerile de mîine Colacu a trimis cîteva săgeţi către tabăra adversă, acuzînd lucruri necurate ce necesită intervenţia organelor statului. „Am evitat pînă acum să ies în spaţiul public, era normal să mă sfătuiesc cu colegii dacă voi candida sau nu pentru preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD Buzău. Colegii mei m-au votat, făcînd acest gest după ce domnul preşedinte Constantin Boşcodeală a anunţat că nu mai candidează la nici o funcţie....Aş vrea să fac un apel la instituţiile statului. Am înţeles că într-un birou parlamentar al unui deputat au început să fie chemaţi delegaţi, nu ştiu în ce scop, e bine să ţinem lucrurile în cadrul partidului şi să nu deraiem pe Codul Penal. Aş dori să le readuc aminte colegilor mei că deputaţii sînt asimilaţi funcţionarilor publici în Codul Penal şi pentru dare şi pentru luare de mită, putînd fi arestaţi fără votul Parlamentului. Eu în momentul acesta sesizez instituţiile statului să-şi facă datoria”, a declarat Marcel Ciolacu.


La finalul Conferinţei, senatorul Victor Mocanu, prezent în sală, împreună cu fiul său, deputatul Adrian Mocanu a comentat pe marginea modului în care au avut loc alegerile. El a spus că votul deschis nu este statutar, şi lucrurile s-ar fi complicat în cazul în care nu ar fi fost 50% plus unu voturi. 
În replică, Ciolacu a spus: „Fiind vorba de persoane, prin statut ai dreptul să întrebi Conferinţa, lucru care s-a întîmplat. Nu vreau să-i răspund domnului Mocanu. Eu am dovedit alături de colegii mei, eleganţă şi bun-simţ şi sper ca şi dînsul să dovedească”. 

La pachet a fost votat Biroul Permanent al Organizaţiei municipale a PSD

Iată componenţa:

Preşedinte: Marcel Ciolacu
Preşedinte executiv: Fănică Bîrlă
Vicepreşedinţi: 
Sorin N. Lazăr
Daniel August
Alexandru Buşcu
Petre Burada
Dănuţ Păle
Victor Ioniţă
Roxana Popescu
Alexandru Dunel
Constantin Creţu
Constantin Musceleanu
Florin Toader
Victor Oprea
Silviu Nicoară
Cristinel Vioiu
Gheorghe Chiru
Eugeniu Pălici
Geta Burducea
Nela Wamsidel

Membri de drept: 
Daniel Lambru-Tineretul Social Democrat
Mariana Cristea-Organizaţia de Femei Social-Democrate
Gheorghe Boloangă-Organizaţia de Pensionari Social Democraţi
Liviu Istrăţescu-Liga Aleşilor Locali
UPDATE [16:03] 18 SEP 2015 › Deputatul Marcel Ciolacu şi-a păstrat mandatul de preşedinte al organizaţiei municipale Buzău a P.S.D., el fiind unicul candidat. În urma unui vot deschis, Ciolacu a fost votat aproape în unanimitate de către delegaţii de la Conferinţa municipală. La pachet au fost votate şi celelalte funcţii de conducere, cît si vicepreşedinţi.

UPDATE [15:12] 18 SEP 2015 › La prezidiu au luat loc preşedintele organizaţiei judeţene, primarul Constantin Boşcodeală, deputatul Marcel Ciolacu, ministrul Eugen Teodorovici, vicepreşedintele Alexandru Dunel, Emanoil Neagu, Karmencita Pricop. Şedinţa a început cu discursul candidatului Marcel Ciolacu.
UPDATE [15:07] 18 SEP 2015 ›
Conferinţa municipală de alegeri pentru funcţiile de conducere din organizaţia municipală a PSD a început. 
Invitaţii au fost primiţi pe acordurile muzicii din noua serie de film "Batman". Între cei care au ajuns la Sala Mare a Consiliului Judeţean se numără ministrul de Finanţe, senatorul Eugen Teodorovici, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, U.N.P.R.-istul Eugen Nicolicea, senatorul Victor Mocanu, fiul său, deputatul Adrian Mocanu, candidatul pentru funcţia de preşedinte, deputatul Marcel Ciolacu şi alţi membri ai filialei municipale.


Marea înfruntare de sîmbătă
Deocamdată, sînt doar doi candidaţi anunţaţi, unul înscris deja pentru preşedinte, anume Ion Vasile şi celălalt, Marcel Ciolacu, pe cale să se înscrie.
Nu-i obligatoriu să fie doar cei doi, căci orice pesedist care întruneşte condiţiile statutare se poate înscrie, chiar atunci, pe loc, în sala de şedinţă. Aşadar, nu-s excluse surprizele, deşi sînt puţin probabile.
Oricum bătălia se va da cu tot arsenalul unor asemenea confruntări. Au fost de la critici publice, la ciocniri violente în teren, în munca de lămurire a primarilor şi delegaţilor a fost dusă pînă în ultima clipă. Cum se vor desfăşura, însă, „ostilităţile”, vom vedea. În sală se va intra pe bază de ecuson, iar în momentul votului, ecusonul va fi predat, iar delegatul va primi buletinut de vot.Poporul pesedist din judeţ a intrat, pur şi simplu, în fibrilaţie. Azi şi mîine sînt programate două şedinţe importante în care pesediştii îşi aleg şefii de la municipiul reşedinţă de judeţ şi de la organizaţia judeţeană. Practic, după toate probabilităţile vor fi „de toate”, de la scandal monstru pînă la aplauze îndelungi.

De bună seamă, că după ieşirea din cursă a actualului preşedinte, primarul Constantin Boşcodeală, care a decis să facă un pas înapoi şi să se concentreze asupra poroblemelor din Justiţie, în partid s-au declanşat mari lupte interne. Astfel că, în cele din urmă, Ion Vasile a fost propus pentru a candida la şefia filialei judeţene de către grupul din care fac parte, printre alţii, deputaţii Marian Ghiveciu şi Victor Mocanu.
Lupta finală se va tranşa sîmbătă cînd la Sala mare a Consiliului Judeţean este programată şedinţa Consiliului Judeţean de Alegeri al P.S.D. Adunare la care sînt aşteptaţi peste 400 de candidaţi.

Conferinţa municipală, un joc de încălzire

Azi , la ora 15, tot la Sala mare a Consiliului Judeţean se desfăşoară un preambul, şi anume, şedinţa Conferinţei Municipale a P.S.D. Buzău, ocazie pentru Marcel Ciolacu, care candidează, în deschidere, şi pentru preşedinţia la municipiu să-şi testeze „aderenţa la mase” şi să aleagă delegaţii pentru Conferinţa Judeţeană de a doua zi. De fapt, alegerea acestor delegaţi care are o pondere mare, fiind 91 dintre cei 437 de votanţi de a doua zi, reprezintă marea miză a lucrărilor Conferinţei Municipale. De aceea, cei ce se pricep la politică sînt de părere că exponenţi ai grupului lui Ion Vasile vor încerca  să intervină vehement în şedinţa de azi.
În ce manieră o vor face, rămîne de văzut, dar dacă Marcel Ciolacu va cîştiga detaşat, şi-şi va „alege” delegaţii, face un pas important în drumul spre preşidenţia organizaţiei judeţene.

Cine şi-a depus candidatura pentru organizaţia municipală Buzău

Pînă la închiderea ediţiei, pentru posturile de conducere din organizaţia municipală Buzău a P.S.D. şi-au depus oficial, în scris, candidaturile următorii: Fănică Bîrlă pentru preşedinte executiv, vicele Alexandru Dunel pentru secretar general şi Constantin Creţu pentru trezorier. De asemenea, vor fi aleşi prin vot şi vicepreşedinţii, între care s-au înscris, Victor Ioniţă, Geta Burducea, Sorin Nicolae Lazăr şi Petre Burada.Etichete: alegeri |  buzau |  ciolacu |  ion vasile |  psd |  pesedisti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

florin
19 septembrie 2015
Ciolacu chiar daca castiga prin frauda alegerile ajunge la puscarie langa ponta


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU