13 [MAR 17] POLITIC Buzau
Luni, 13 martie 2017

Pe mîna cui merg liberalii buzoieni pentru preşedinţia partidului

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1346 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Liberalii au intrat în febra alegerilor interne, iar unii dintre competitorii care vi­zea­ză funcţia de preşedinte al tuturor liberalilor români au luat teritoriul la pas în tentativa de a-şi asigura suportul viitorilor delegaţi la Congresul Naţional P.N.L.. Între cei care au început campania electorală internă se numără Ludovic Orban care a anunţat public că va candida la preşedinţia P.N.L., dar şi buzoianul Cătălin Predoiu. Ambii au vizitat în ultimele zile filialele din ţară.      

Surprinzător, în unele organizaţii judeţene, conducerile filialelor au decis să anunţe public pe cine sprijină, deşi propriile mandate vor trebui să fie puse la bătaie la alegerile pentru şefiile organizaţiilor locale, municipale şi judeţene. Totuşi, liberalii din Vrancea au anunţat săptămîna trecută, într-un comunicat de presă, că susţin pe Ludovic Orban la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, după ce acesta a efectuat o vizită informală în Focşani. La Buzău, însă, lucrurile sînt foarte complicate. Peneliştii vrînceni au comunicat că s-au întîlnit în cadrul Colegiului director al organizaţiei judeţene şi au discutat pe marginea susţinerii condidaturii lui Ludovic Orban la preşedinţia P.N.L., dar şi-au lăsat o rezervă de a putea susţine şi pe altcineva:   "P.N.L. Vrancea îl susţine pe Ludovic Orban la şefia P.N.L.  Partidul Național Liberal Filiala Vrancea anunță susținerea candidaturii lui Ludovic Orban la președinția partidului. Liberalii vrînceni au fost consultați de către președintele interimar Cătălin Toma cu privire la intenția fostului ministru Orban de a prelua frîiele PNL, iar feed-back-ul a fost unul pozitiv.  În aceste condiții, PNL Vrancea îmbrățișează ideea de a-l susține pe Ludovic Orban la alegerile din 17 iunie de la București și anunță, totodată, că va arăta deschidere către orice alt candidat care va dori să vină în Vrancea pentru a-și prezenta programul în vederea candidaturii. Considerăm că orice candidatură va duce la un plus în ceea ce înseamnă ideea de liberalism, iar confruntările de idei nu pot reprezenta decît expresia unei competiții în urma căreia PNL să aibă doar de cîștigat.  Adăugăm faptul că liberalii vrînceni din cadrul Colegiului Director Județean și-au exprimat ieri punctele de vedere în cadrul întîlnirii cu Ludovic Orban, considerînd că fostul ministru are o experiență politică și administrativă incontestabilă. Așa cum a transmis și domnul Ludovic Orban, PNL poate redeveni o adevărată forță de dreapta și poate avea capacitatea de a fi pe primul loc la alegerile viitoare, contribuind la dezvoltarea României pe baza politicilor liberale.", se arată într-un comunicat al P.N.L. Vrancea, emis pe 10 martie.

Buzoienii mai cugetă

La Buzău liberalii mai cugetă, iar liderul interimar al organizaţiei, deputatul Cristi Romanescu, afirmă că, deocamdată, e concentrat pe alegerile interne judeţene: El a declarat că "deocamdată, în filială nu s-a pus problema susţinerii vreunuia dintre candidaţii la şefia partidului. Liberalii buzoieni se concentrează, în acest moment, potrivit lui Romanescu pe alegerile interne la nivel local. Pe viitor, însă, după ce candidaţii de la Bucureşti vor veni în filială, liberalii buzoieni ar putea să-şi exprime susţinerea pentru unul dintre candidaţi." Rămîne, aşadar, de văzut cum se vor poziţiona peneliştii de la Buzău, care fie vor pleca la Congres cu un anumit mandat pentru susţinerea unui candidat, sau pot fi lăsaţi să voteze individual, potrivit propriilor viziuni, dar toate acestea depind de jocurile făcute la toate nivelurile partidului.Etichete: buzoieni |  liberalii |  partidului |  pentru |  preşedinţia
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU