16 [NOV 17] POLITIC Buzau
Joi, 16 noiembrie 2017

Oficial! Buzăul, primul judeţ cu învăţămînt digitalizat

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2416 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Elevii din Buzău vor învăţa, în anii următori, după tablete. Judeţul Buzău a fost desemnat, oficial, cîştigător pentru implementarea programului pilot inițiat de Ministerul Educației prin care se propune dotarea tuturor școlilor cu echipamente IT performante în valorea de 25 de milioane euro. Este vorba despre proiectul care prevede informatizarea completă a procesului educațional prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Cu alte cuvinte, judeţul Buzăul va deveni primul județ unde toți elevii vor învăța în anii următori după tablete.  

În vederea selectării județului-pilot, au fost luate în calcul în faza preliminară, criterii precum numărul de elevi cuprins între 45.000-70.000, număr de profesori cuprins între 4.000-5.500 și asigurarea sustenabilității proiectului de către consiliul județean timp de 5 ani după finalizarea implementării. După prima etapă de selecţie, în cursa pentru implememntarea proiectului- pilot  prin care toate școlile vor fi dotate cu echipamentele IT, au rămas  6 județe, printre care şi Buzău. În final, dintre acestea, Buzăul a fost desemnat cîştigător. Astfel, odată cu implementarea acestui proiect, fiecare elev de la clasa a V-a și pînă la  a-XII-a va primi cîte o tabletă pe care o va folosi în timpul orelor, fiecare profesor un laptop, iar în fiecare clase vor exista videoproiectoare și ecrane de proiecție, table inteligente, imprimante 3D și acces gratuit la internet. 

În legătură cu acest subiect, viceprimarul Marcel Ciolacu, a declarat, în exclusivitate pentru sansanews.ro
 
”Împărtășesc, alături de profesorii și elevii buzoieni, bucuria că județul Buzău va beneficia de această investiție. Este cel mai amplu proiect dedicat învățămîntului buzoian după 1989, iar faptul că se realizează în mandatul Cabinetului din care fac parte reprezintă un motiv de satisfacție și mai mare. Sînt sigur că școala viitorului nu poate fi concepută fără tehnologii moderne și  fără o infrastructură flexibilă care să țină pasul cu evoluțiile tehnologice. Pentru învățămîntul buzoian va fi un salt extraordinar. Am discutat cu factorii de decizie locali să ne asumăm împreună acest proiect-Guvern și autorități publice locale- pentru viitorul copiilor noștri.”Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU