13 [FEB 17] POLITIC Buzau
Luni, 13 februarie 2017

Noaptea minţii! Prefectul de Buzău, numit de directorul A.P.I.A, nu de Guvernul României

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
10 voturi 5812 vizualizari 5 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Numirea actuală pe funcţie a prefectului de Buzău, Aurelia Mitrea, a avut un parcurs absolut halucinant. Mitrea a plecat prin detaşare de la Casa de Pensii Buzău, unde activa ca funcţionar într-un birou oarecare din instituţie, a devenit prefect, iar apoi, după un traseu sinuos a ajuns director executiv adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Buzău, printr-un concurs susţinut în luna noiembrie 2016.

După ce a devenit adjunct la A.P.I.A., Mitrea a revenit pe funcţia de prefect, dar nu printr-o hotărîre de Guvern, aşa cum s-a întîmplat prima dată, ci printr-o decizie a directorului general al A.P.I.A., Adrian Pintea.

Cum s-au desfăşurat operaţiunile

Cronologia punerii şi repunerii pe funcţie a prefectului de Buzău e deosebit de interesantă. În iunie 2016, Aurelia Mitrea a cerut direcţiunii Casei Judeţene de Pensii Buzău, suspendarea din funcţia de consilier superior la compartimentul Accidente de Muncă. După primirea suspendării, conform Legii 188/1999, pe perioadă determinată pînă la eventuala revenire pe post prin Hotărîrea de Guvern nr.459/18 iunie 2016, Aurelia Mitrea a devenit prefect al judeţului Buzău, cu caracter temporar, prin detaşare. Ulterior, Mitrea, aflată în stare de suspendare de la Casa de Pensii şi-a luat concediu de la Prefectură, a ajuns la A.P.I.A., după care s-a înscris la concursul pentru director executiv adjunct al A.P.I.A., centrul Teritorial Buzău, varianta scurtă, care permitea participarea doar a candidaţilor din interiorul sistemului, primind şi o derogare, întrucît nu avea la bază un Master de specialitate. 

Cum a redevenit prefect

Cum era de aşteptat, Mitrea, concurînd singură pe post, a promovat concursul, iar în termen de 10 zile de la declararea cîştigătorului, adică pe 05.12.2016, a primit Decizie din partea directorului APIA de director-adjunct, gradul II, pe 05.12.2016, potrivit unor surse bine informate din interiorul sistemului. Imediat, în aceeaşi zi, directorul general al A.P.I.A., Adrian Pintea a emis o altă decizie de detaşare temporară a Aureliei Mitrea de pe funcţia de adjunct al A.P.I.A. Buzău, pe funcţia publică de prefect al judeţului Buzău.

Se poate deci observa că revenirea pe postul de prefect nu a fost fixată aşa cum s-a întîmplat în prima fază, prin hotărîre de Guvern, prin care Mitrea să fie din nou detaşată la Prefectură. Pe site-ul oficial al Monitorului Oficial nu există decît prima detaşare, anume cea cu nr.459/28 iunie 2016, după ce a cerut suspendarea de la Casa Judeţeană de Pensii. Aşadar, situaţia e destul de complicată şi necesită multe lămuriri.

Ce spune prefectul Mitrea

"Vă pot pune la dispoziţie Hotărîrea 459/28 iunie, în care se face referire la exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii a funcţiei publice de prerect al judeţului Buzău de către doamna Aurelia Mitrea. În această hotărîre de guvern nu spune că doamna Mitrea vine de la Casa de Pensii sau de la inspectoratul nu ştiu care. Este pur şi simplu o detaşare. Numirea s-a făcut o singură dată. Prin hotărîrea aceasta s-a spus că eu sînt prefect. Nu spune că vin de colo sau de colo. Nu scrie că vin de la Casa de Pensii, trebuie să-mi dau demisia şi după aia să mă pună iar prefect. Cînd am dat concurs la APIA am fost în concediu de odihnă legal. Nu aveam cum să fiu şi la serviciu şi să dau şi concurs. Dacă la Minister au spus că sînt în regulă... vă daţi seama că nu mai stăteam pînă acum."Etichete: Buzău |  directorul |  Guvernul |  minţii |  Noaptea |  numit |  Prefectul |  României
Voteaza articolul: bun: 9  |  slab: 1   8

Comentarii

Buzoian
13 februarie 2017
Pentru unii se poate cam orice. Altii sunt dati la o parte indiferent de cat muncesc.
Monstrul
13 februarie 2017
Noaptea mintii naste monstri! Apoi monstrul candideaza de unul singur si castiga ! Asa se promoveaza "la stat"! Personal mi-ar fi rusine de toti cunoscutii mei sa spun ca am fost singurul candidat ! RUSINE MARE doamna preoteasa!
Pixel
13 februarie 2017
Specimenele astea nu au rusine. Doar cunostinte care duc sacose, la mall, la piata...
crocodil
13 februarie 2017
d-aia urla piata Victoriei de atatea abuzuri ale tuturor politicienilor. Pana nu se face curatenie totala nu trebuie sa stea linistit nimeni !
Alt Pixel
13 februarie 2017
Piata canta, danseaza, face spectacol de improvizatie, cere inlocuirea guvernului.Ei nu vad ca astia pe care ii acuza de coruptie nu sunt (numai) rosii, ba din contra, sunt mult mai abili in acoperirea urmelor si trecerea sub pres a nenumarate situatii rusinoase?!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU