11 [SEP 14] POLITIC Buzau
Joi, 11 septembrie 2014

Nervos! Raul rupe lanţul! Cam târziu... Bîgiu răspunde

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1769 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Raul Florescu s-a dezlănţuit azi împotriva şefului C.J Cristi Bîgiu. După şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, ratată din cauza lipsei cvorumului, democrat-liberalul a convocat o conferinţă de presă în care a explicat de ce el şi colegii săi de partid au lipsit. 

 Justificările au venit pe un ton ridicat, şi pline de reproşuri la adresa lui Bîgiu. Dealtfel, fostul preşedinte interimar al PDL, devenit după demisie în funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a luat practic foc de fiecare dată când a făcut referire la preşedintele Consiliului Judeţean. 

 Raul Florescu a ţinut să precizeze că absenţa lui şi a celorlaţi consilieri PDL de la şedinţa de astăzi a fost motivată de anumite obligaţii care nu au nici o legătură cu lupta politică şi nici cu adoptarea proiectului. 

 Pedelistul aproape şi-a pierdut controlul atunci când i s-a cerut să spună dacă înţelege că prin boicotarea şedinţelor extraordinare se poate pierde o finanţare substanţială pentru Spitalul Judeţean. El a susţinut că proiectul poate foarte bine să intre pe ordinea de zi într-o şedinţă ordinară, dar subiectul i-a dat prilejul să readucă în discuţie problema Maternităţii, care, spune el, nu a fost dată în folosinţă până acum din cauza lui Bîgiu. 

„Vi se pare normal că Maternitatea nu funcţionează de doi ani? Dacă vor fi colegi de partid, fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean poate se va ajunge la o înţelegere şi va funcţiona pînă la urmă”, a opinat Raul Florescu. Acelaşi preşedinte al C.J. ar trebui să dea explicaţii şi în privinţa deszăpezirilor din iarnă.

„Nu mai picaţi în plasa populismului deşănţat al domnului Bîgiu. Nu la fel de interesant vi se părea astă iarnă, când se stătea cu munţi de zăpadă şi se plăteau milioane de euro?”, se întreabă Florescu. 

Cele două probleme, într-adevăr importante au fost repuse pe rol de prim-vicepreşedintele liberal după multă vreme. Cu ceva timp în urmă Florescu părea să fi dat uitării atât subiectul Maternitate cât şi pe cel al deconturilor pentru deszăpezire, pentru că din punct de vedere politic lucrurile stăteau cu totul altfel. Chiar el a recunoscut că s-a străduit să pună bazele la Buzău a alianţei cu liberalii, alianţă ce i-ar fi oferit unele avantaje. Cum Bîgiu este acum în mod evident în barca PSD, datele problemei s-au schimbat. 

Florescu, demisionar din funcţia de lider interimar al PDL Buzău este în continuare băgat la înaintare şi pus să vorbească în numele organizaţiei, atunci când alţii preferă să stea în umbră. Şi o face, dar cu vehemenţă şi cu mult mai multă îndârjire după ce a fost trecut pe linie moartă. 

 Cristi Bîgiu a ţinut la rândul lui să arate cât de indignat este că şedinţele extraordinare convocate de el au fost boicotate. În acest sens, ieri după-amiază a transmis o declaraţie de presă, în care precizează:

“În calitate de Preşedinte ales al Consiliului Judeţean Buzău, informez opinia publică buzoiană că eforturile noastre de atragere a fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii în interesul comunităţii judeţului Buzău au fost frânate, în aceste zile, de unii dintre consilierii judeţeni PDL, PP-DD şi independenţi. 
 
Prin neparticiparea la şedinţele extraordinare convocate în data de 09 septembrie şi, respectiv 11 septembrie 2014 pentru discutarea şi aprobarea unicului proiect de hotărâre, esenţial pentru obţinerea finanţării proiectului „Reabilitarea/modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău”, promovat în cadrul POR 2007 – 2013, în valoare de aproximativ 2.000.000 euro, nu s-a putut asigura qvorumul necesar adoptării hotărârii. 
 
Constat cu regret şi trebuie să recunosc, cu reală indignare, că atitudinea şi lipsa de responsabilitate a acestor consilieri judeţeni blochează efectiv semnarea, în perioada imediat următoare a contractului de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea celei mai mari şi reprezentative unităţi medicale a judeţului Buzău. 
 
ACCEPT exprimarea, în cadrul Consiliului Judeţean Buzău, a declaraţiilor politice, ACCEPT contradictorialitatea punctelor de vedere, dar NU ACCEPT laşitatea oamenilor politici aleşi în funcţii de demnitate publică să blocheze - prin neparticipare - demersuri cu adevărat de interes public. 
 
Nu pot uita, la fel ca toţi ceilalţi locuitori ai judeţului Buzău, că în guvernarea PDL, trei unităţi medicale buzoiene au fost desfiinţate respectiv spitalele din Pătârlagele, Pîrscov, Vintilă – Vodă. Am încercat şi atunci, în calitate de senator, să stopăm aceste măsuri dar fără rezultat. 
 
De aceea, încă de la preluarea mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău împreună cu toţi colegii consilierii judeţeni de bună credinţă am iniţiat şi realizat o serie de demersuri pentru îmbunătăţirea infrastructurii constructive şi materiale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. 
 
De asemenea, în următoarele zile, vor fi finalizate demersurile pentru obţinerea unui credit de 45.000.000 lei care va fi utilizat aproape integral pentru finanţarea altor lucrări pentru Reabilitarea Structurală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, extinderea Unităţii de Primire Urgenţe şi achiziţionarea ultimelor dotări pentru Maternitatea nouă. În acest context, formulez un Apel public către liderii politici buzoieni ai PDL şi PP-DD şi consilierii judeţeni: Raul Florescu, Rotaru Eduard, Stănciuc Aurel, Mocanu Viorel, Carpen Claudiu, Stoian Florina (PDL), Dumitraşcu Eduard, Gîdiuţă Andreea (PP-DD) şi independentul Tănase Valentin să respecte prevederile art. 52 din Legea nr. 393/2004 şi art. 10 alin. (8), art. 122 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Judeţean Buzău. Asigur opinia publică buzoiană că toate iniţiativele deliberativului judeţean şi ale Preşedintelui nu au şi nu vor avea niciodată caracter electoral ori politic.”


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU