21 [IUN 19] POLITIC Buzau
Vineri, 21 iunie 2019

Marcel Ciolacu:”PSD a făcut greşeli mari. Electoratul ne-a arătat cartonașul galben”

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1733 vizualizari 1 comentariu
Moment de analiză pentru PSD Buzău

Moment de analiză pentru social democrații din Buzău. Pesediștii s-au întâlnit joi după amiază în Conferința Județeană Extraordinară a partidului pentru a-i desemna pe cei care vor merge la Congresul Extraordinar din 29 iunie, dar și pentru a face o analiză după votul de la europarlamentare, care a fost ca un duș rece pentru PSD. Chiar dacă PSD a ieșit învingător în județul Buzău, scorul obținut la nivel național a bulversat și organizația județeană, mai ales că și aici au existat localități unde votul s-a înscris în tendințele naționale. Este și cazul municipiului Buzău, unde PSD a pierdut clar.

Social-democraţii buzoieni s-au întâlnit, joi, în cadrul Conferinţei Extraordinare, pentru a-şi reconfirma conducerea şi a-şi alege delegaţii pentru Congresul Extraordinar programat săptămâna viitoare. Delegaţia de la Buzău va număra 140 de oameni.
În cadrul aceluiași eveniment, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat că nu va candida pentru nicio funcţie în partid iar  buzoienii care vor participa ca delegați la Congresul din Capitală vor avea mână liberă să voteze cu cine vor. Va fi un vot democratic, spune liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care a transmis ferm că nu vizează nici una dintre cele 3 funcții importante din partid.
„Avem 140 de delegaţi şi vom vedea care sunt candidaturile şi ce vom decide. Eu nu voi candida la nicio funcţie şi voi susţine Buzăul şi buzoienii. Nu s-au discutat alte probleme, am făcut o analiză internă după alegeri. Eu am recunoscut că avem greşelile noastre, am înţeles şi sper ca împreună cu ceilalţi membri să adoptăm o nouă abordare, ţinând cont de cele întâmplate”, a spus Marcel Ciolacu.
Totodată, preşedintele Camerei Deptaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, analizând rezultatele alegerilor atât pe plan local, cât şi pe plan naţional, că PSD a făcut ”greşeli mari”, care au fost sancționate de electorat cu ”cartonaşul galben.”
”Am recunoscut că avem greşelile noastre, ne-au arătat un cartonaş galben şi sper în aceasta echipă, alături primarul Toma, de preşedintele CJ Neagu, de consilieri, viceprimari, să încercăm o nouă abordare  realizând cele întâmplate la ultimele alegeri. Am făcut greşeli mari şi la nivel naţional. Schimbarea Guvernului Grindeanu e una dintre marile greşeli si schimbarea Guvernului Tudose, de asemenea, deşi sunt subiectiv pentru că am făcut parte din el. Vom vedea după Congres ce se va întâmpla, într-un for mult mai larg ce se va decide.” a declarat Marcel Ciolacu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că  PSD a ajuns într-un punct din care nu poate coborî mai mult: ”La Buzău am avut o abordare greșită, faptul că având atâtea administrații și fiind cu toții foarte implicați, în primul și primul rând în administrație și pe dezvoltarea județului, a municipiilor, a unităților administrativ teritoriale, am neglijat puțin și partidul și contactul cu oamenii. Trebuia explicate mult mai multe lucruri, la un moment dat s-a intrat și într-o timorare evidentă, la câte atacuri au fost asupra PSD. Acum avem o radiografie exactă a judeţului şi eu cred că mai rău nu se poate. Am ajuns la fundul răului. Am acumulat atâta răutate asupra noastră în doi ani şi jumătate. Noi am plătit electoral, Dragnea a plătit pentru că e la puşcărie. Ce s-a întâmplat a fost un duş rece care a fost poate folositor PSD. Poate era nevoie de aşa ceva”.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 29 iunie și vine după ce cea mai înaltă funcție din partid a devenit vacantă odată cu condamnarea lui Liviu Dragnea. Vor fi desemnați atunci președintele PSD, președintele executiv și secretarul general al partidului.
Etichete: congres |  Marcel Ciolacu |  PSD
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

cineva
21 septembrie 2019
Sper sa picati la sub 15% la toate alegerile viitoare. Pentru ca refuzati sa va reformati. Am votat PSD, dar m-am trezit la timp. Nu pot vota un partid de interlopi. Orice, dar nu voi. La fel si PNL si PMP(partidul lui Basescu) si Alde. Oricine in afara de aceste 4 partide care au condus tara de 30 ani si au dus-o inapoi in loc sa avanseze. Ne-am trezit si va vedem.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU