22 [IUN 17] POLITIC Buzau
Joi, 22 iunie 2017

Mai mişcă partidele mici?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1808 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Evoluţia politică românească, postdecembristă, a fost marcată de apariţiile meteorice ale unor partide care au dispărut la fel cum au apărut, după ce cîteva luni au orbitat bătălia politică: Ap.R., P.U.R., U.N.P.R., U.P.S.C., etc s-au pierdut în cele din urmă pe drum, fie dispărînd pur şi simplu, fie topindu-se în formaţiuni mai mari. Altele istorice precum P.N.Ţ.-C.D., ori de lider, precum P.R.M., există la centru ori în teritoriu doar pentru că de ele se ocupă entuziaşti. În cele ce urmează, încercăm o radiografie rapidă asupra a ceea ce înseamnă partidele mici la Buzău. 

P.N.Ţ.-C.D. are sediu la domiciliul liderului 
 
P.N.Ţ.-C.D., partid istoric, este acum la Buzău o adunare de cîţiva tineri entuziaşti care după ce-au pierdut sediul din strada Păcii ţin şedinţele de partid la domiciliul preşedintelui judeţean, Cătălin Avra­mescu. Avramescu nu are cum să facă mai mult decît face, adică să aibă unele apariii mediatice şi pe reţelele de socializare. Practic, Avramescu e mai cunoscut de la televizor ca invitat decît ca şef al P.N.Ţ.-C.D., care în plan local chiar nu mai există, în afara celor care se văd, din cînd în cînd acasă la liderul filialei. 
 
Edmond Buga Sfinteş vrea în locul lui Vadim 
 
Cam în aceeaşi situaţie se găseşte şi P.R.M. Buzău care are un sediu, dar nu mai are un preşedinte judeţean după demisia profesorului Buga Sfinteş, care a rămas simplu membru. Sfinteş a declarat recent la Focus TV că intenţionează să candideze pentru funcţia ocupată de Corneliu Vadim Tudor la congresul P.R.M. care era programat pe 10 iulie, dar s-a amînat pe motiv că nu s-au organizat peste tot în ţară conferinţe judeţene pentru alegeri. Profesorul Sfinteş a fost vicepreşedinte P.R.M. Central, dar a demisionat şi a rămas membru al Biroului Permanent Naţional.  Deocamdată, Sfinteş se ocupă săptămînal de o pagină de pamflet în revista România Mare, înfiinţată de C.V. Tudor şi care a şi stat la baza partidului, e profesor, scriitor şi are dese apariţii la televiziune.

P.M.P. mişcă puţin...

Dintre partidele mici, doar P.M.P. mai mişcă. Senatorul Dorin Bădulescu apare în diferite luări de poziţie în media graţie poziţiei de ales parlamentar, iar deputatul Adrian Mocanu alături de Bădulescu au avut cîteva acţiuni tip conferinţe de presă criticînd administraţia locală şi poziţionîndu-se alături de poliţiştii locali în conflictul acestora cu Primăria Buzăului. Activ este şi consilierul P.S.Ro., aliat cu P.M.P., Silviu Roşioru, care e mereu virulent la adresa primarului Toma şi apare destul de des în presă şi la televiziune. În rest, despre U.N.P.R-isti. nu se mai ştie nimic după topirea în P.M.P. şi ieşirea din joc a fostului senator Constantin Popa, iar la A.L.D.E. e linişte.

Etichete: mişcă |  partidele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU