09h 50' POLITIC Buzau
Luni, 28 septembrie 2015

Lovitură de teatru! Deputatul Ghiveciu şi-a dat demisia din Parlament (UPDATE,DECLARATII)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
4 voturi 2036 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [09:50] 29 SEP 2015 ›
Deputatul P.S.D. Marian Ghiveciu şi-a dat demisia din Parlament şi a anunţat că e pe cale să demisioneze şi din partid, dar susţine că nu va pleca la altă formaţiune politică. Ghiceciu declară că gestul survine din motive personale care ţin de imposibilitatea de a implementa ce şi-a propus pentru mediul rural, pe care-l reprezintă în Parlament şi, în plus, este nemulţumit de modul în care s-au desfăşurat ultimele alegeri pentru funcţiile de conducere din organizaţia judeţeană Buzău.
Astfel, PSD pierde un parlamentar şi nu e foarte sigur că e ultimul.
Pe de altă parte, e posibil ca Ghiveciu să fi fost influenţat în luarea acestei hotărîri radicale de problemele pe care le are în Justiţie, dosarul său de corupţie în care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare fiind acum în recurs la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În ultima vreme, Marian Ghiveciu a făcut parte din grupul Mocanu- Ion Vasile, susţinîndu-l pe acesta din urmă pentru preşedinţia P.S.D. Buzău, funcţie adjudecată însă, în unanimitat,e de deputatul Marcel Ciolacu.
După şedinţa cu scandal de acum mai bine de o săptămînă, Marian Ghiveciu a anunţat că se va gîndi serios la viitor şi va lua o hotărîre. Iată că Ghiveciu a ales să demisioneze din Parlament şi foarte posibil din P.S.D.

 Declaraţii la cald

Marian Ghiveciu:
„În organizaţia judeţeană PSD Buzău am muncit foarte mult şi m-am implicat, iar la Conferinţa pe care am avut-o, nu mi s-a părut că lucrările au fost democratice.. Cînd într-o conferinţă judeţeană încerci să provoci dezordine, să fie huiduiţi oamenii care au muncit în această organizaţie, chiar dacă nu e cazul meu, nu pot fi de acord. De-a lungul timpului mi-am dorit ca atunci cînd PSD ajunge la guvernare să reuşim implementarea mai multor programe, în special în sectorul agricol, acolo unde mă pricep mai bine, însă nu am reuşit. Este foarte greu să le explici oamenilor, să te afli la guvernare şi să nu poţi rezolva anumite chestiuni. Din această cauză i-am prezentat demisia preşedintelui Camerei şi sper ca din societatea civilă, împreună cu specialiştii să reuşim mai mult. Sînt convins că o să demisionez şi din partid, din moment ce nu mă mai implic.”


Marcel Ciolacu:

„Am aflat din presă. L-am întrebat pe colegul meu Marian Ghiveciu dacă şi-a dat demisia. Mi-a confirmat că da. A spus că nu din cauza mea. Rămîne în continuare colegul şi prietenul meu. Totuşi pînă la amterializarea demisiei mai este timp să se răzgîndească. Oricum eu m-aş fi bazat în mandatul meu de preşedinte pe experienţa dînsului.”Lovitură de teatru. Deputatul Ghiveciu şi-a dat demisia din Parlament.

Deputatul Marian Ghiveciu şi-a dat astăzi demisia din Parlament. El a confirmat că şi-a depus demisia la preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Gestul vine în urma Conferinţei judeţene de alegeri a PSD Buzău, unde doctorul Ion Vasile, candidatul susţinut de el şi Adrian şi Victor Mocanu a abandonat cursa, preşedinte al organizaţiei judeţene fiind ales deputatul Marcel Ciolacu. Imediat după conferinţă, Ghiveciu a anunţat că va lua o decizie în privinţa viitorului său politic.  În legătură cu acest subiect Ghiveciu a declarat că la baza demisiei au stat motive personale, între care faptul că nu a putut face mai multe în calitate de deputat , dar şi frămîntările din filiala judeţeană, care l-au marcat. Marian Ghiveciu are pe rol un dosar penal pentru fapte de corupţie, aflat în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce instanţa de fond l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Etichete: demisie |  parlament |  ghiveciu
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

adelina
28 septembrie 2015
Psd devine un partd de penali si condamnati
Pesedistul de serviciu
29 septembrie 2015
Și PNL devine un partid de sfinți și fete mari.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU