17 [AUG 13] POLITIC Buzau
Sâmbătă, 17 august 2013

Locuitorii oraşului Pogoanele vor fi chemaţi din nou la urne!

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1109 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Oamenii vor trebui să-şi aleagă reprezentanţii în Consiliul Local după ce miniparlamentul a fost dizolvat prinm decizia  Tribunalului Buzău. magistraţii au admis acţiunea formulată în instanţă de prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, care a cerut dizolvarea consiliului a cărui activitate a fost blocată în urma divergenţelor apărute între aleşi.
 
Cum decizia magistraţilor este definitivă şi irevocabilă în oraşul Pogoanele trebuie organizate alegeri anticipate. Primarul localităţii Florin Dumitraşcu, speră ca odată constituit, noul consiliu local să funcţioneze pentru binele locuitorilor. Mai ales că odată cu apariţia blocajului administrativ, nu a fost aprobată nici o hotărîre de consiliu, ceea ce a ţinut lucrurile pe loc, inclusiv investiţii care ar fi putut contribui la dezvoltarea oraşului.

Nu se ştie încă data la care vor fi organizate alegerile în oraşul Pogoanele, judeţul Buzău. Oricum legea spune clar că scrutinul să fie organizat în termen de 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti care desfiinţează un consiliu local.

La această situaţie s-a ajuns în urma  neînţelegilor care trenează de vara trecută în rîndul consilierilor locali din Pogoanele.  Scandalul s-a iscat în jurul postului de viceprimar ocupat de un ales PP-DD. Liberalii şi restul consilierilor PP-DD au dorit să-l schimbe pe actualul viceprimar, în timp ce social-democraţii şi cel vizat s-au grupat într-o tabără adversă.
 

Etichete: consiliu |  pogoanele |  urne |  alegeri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU