24 [APR 17] POLITIC Buzau
Luni, 24 aprilie 2017

Liberalii fierb! P.N.L., săptămîna cea mai lungă

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
5 voturi 2316 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Organizaţia judeţeană a P.N.L. Buzău intră în săptămîna cea mai grea. Joi sînt programate alegerile interne pentru cele mai importante funcţii de la nivel judeţean, iar activul de partid clocoteşte. În cursa pentru preşedinţia filialei judeţene se depuseseră, sub diferite forme, direct la sediu, electronic, prin fax, etc., 6 candidaţi.   
Este vorba despre Cristi Romanescu, proaspăt alesul la şefia organizaţiei municipale Buzău, medicul Adrian Zoican, avocatul Lucian Sălcuţan, înscris şi pentru alegerile de la municipiu, dar care a părăsit sala de şedinţe, invocînd un fel de blat neconfirmat însă de rezultatul final al votului, şi Ion Nicolae, exclus din partid, dar care a obţinut o suspendare a Ordinului prefectului de pierdere a mandatului de consilier judeţean, profesoara Maria Pîslaru şi Alin Văleanu, fost şef la P.N.G.-ul lui Gigi Becali, dar şi membru pe la alte formaţiuni politice, poposit în cele din urmă la P.N.L. Buzău. Pentru cele 2 funcţii de prim-vicepreşedinţi s-au înregistrat 7 candidaturi, pentru cele 8 de vicepreşedinte s-au înscris 30 de persoane, iar pentru cele 15 de membri ai Biroului Permanent Judeţean au optat 56 de liberali.    
Mulţi înscrişi...
 Numărul doritorilor să preia funcţia de preşedinte al P.N.L., filiala judeţeană Buzău pare destul de mare, dar nu acesta este cel mai important aspect. Demn de luat în seamă este faptul că ceea ce părea un "galop de sănătate", ca să folosim o sintagmă din lumea sportului, pentru interimarul Cristi Romanescu s-a transformat într-o luptă extrem de pasională. În interiorul partidului membrii şi militanţii fac tot felul de speculaţii, ba chiar, surse bine informate, susţin că s-a deschis şi o bursă a pariurilor. Oricum, lucrurile s-au complicat după ce medicul Zoican a cîştigat şefia de la municipiul Buzău, oarecum "contra curentului". Succesul l-a ambiţionat pe tînărul medic care s-a înscris şi la preşedinţia judeţului cu şanse apreciabile să-şi adjudece victoria, fiind pe val. Lucian Sălcuţan n-are şanse reale, dar încearcă să dea impresia că face jocuri, Maria Pîslaru nu intră în discuţie, iar Ion Nicolae, dacă îi va fi admisă candidatura poate face sau încurca mai multe jocuri, căci, în teritoriu, are destulă influenţă asupra activului de partid. Alin Văleanu, nu contează nici el în ecuaţia elegerilor, candidatura sa, precum şi cea a avocatului Lucian Sălcuţan, fiind probabil o operaţiune de imagine.
Miza alegerilor interne din P.N.L. Buzău
Alegerile interne din P.N.L. Buzău au mize importante atît pentru partidul în sine şi viitorul său, cît şi pentru viaţa politică şi nu numai la nivelul întregului judeţ. De pildă, P.S.D. şi primarul municipiului Constantin Toma, sînt direct interesaţi despre cine va fi viitorul preşedinte, pentru că edilul-şef şi social-democraţii din jurul său să n-aibă grija constituirii unei eventuale majorităţi calificate de care Executivul de la Palatul Comunal va avea nevoie, la un moment dat, în Consiliul Local Municipal pentru votarea unor proiecte care vizează patrimoniul oraşului, de exemplu.

Cine monitorizează atent

De la Tîrgovişte, acolo unde a devenit deputat P.N.L. de Dîmboviţa, Cezar Preda urmăreşte cu atenţie evoluţia de la Buzău, ba chiar, după cum susţin unele surse din partid, dirijează prin oamenii săi de încredere, proveniţi din vechiul P.D.-L., unele acţiuni de la Buzău. Mai mult, expedeliştii par să fi preluat iniţiativa în P.N.L. Buzău, astfel că lupta devine, iată, din ce în ce mai interesantă, mai ales că Zoican este şi consilier judeţean şi deja şef la municipiu. Rămîne de văzut cum vor evolua lucrurile după ce candidaturile vor fi validate.Etichete: fierb |  Liberalii |  lungă |  săptămîna
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU