01 [SEP 14] POLITIC Buzau
Luni, 01 septembrie 2014

Instanţa i-a dat liber lui “Gigioacă”

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 888 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Instanţa i-a dat liber lui “Gigioacă”
Gheorghe Coman

Judecătoria Focşani decis să îl pună în libertate pe fostul deputat Gheorghe Coman după executarea a două treimi din pedeapsă. Decizia, luată la propunerea comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Focşani, unde „Gigioacă” a fost încarcerat, nu a fost deocamdată pusă în aplicare pentru că poate fi atacată de procurori. 

În hotărâre se precizează că instanţa „admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani. În baza art. 450 alin. 1 C. pr. pen. raportat la art. 59 C. pen., cu aplicarea art. 5 N.C.pen., dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat COMAN GHEORGHE, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, din pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 92/2014, pronunţată de Tribunalul Bucureşti Sec. I P. Atrage atenţia petentului condamnat asupra consecinţelor nerespectării prevederilor art. 61 C. pen. raportat la art. 5 N.C. pen. privind cauzele de revocare a liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 N.C. pr. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului” hotărârea pronunţată în şedinţă  publică pe 27 august poate fi contestată de procurori în 3 zile de la comunicare. Astfel Coman va afla cel mai probabil la începutul acestei săptămâni dacă poate pleca acasă. 

O cerere asemănătoare a fost depusă şi de Gheorghe Coman la acelaşi complet de judecată, însă a fost respinsă pentru că a rămas fără obiect după ce instanţa a admis propunerea de eliberare condiţionată a comisiei Penitenciarului Focşani. 


Etichete: Gigioacă |  Instanţa |  liber
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU