25 [IUL 17] POLITIC Buzau
Marţi, 25 iulie 2017

Încet, încet, se mişcă lucrurile la Mărăcineni: Titel anunţă că bagă gaze

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2371 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Ultimele zile arată că normalitatea începe să-şi facă loc, încet, încet, în zonele aflate sub cupola unor grupuri de interese transpartinice care au ocupat părţi importante din judeţul Buzău. De pildă, aflăm dintr-o publicaţie on-line, patronată de city-managerul Constantin Dumitru, zis Titel Măleanu, stipendiată din bani conferiţi de avantajele funcţiei din Primăria comunei, că la Mărăcineni vor fi introduse gaze naturale.

Nu acum, ci peste vreo doi ani, adică, exact atunci cînd Constantin Dumitru va putea, din nou, să se laude, în campanie electorală, că trudeşte din greu pentru binele cetăţenilor. Tot atunci, "Măleanu" va trebui, totuşi, să le explice votanţilor din Mărăcineni, de ce a tăiat ţevile de gaze deja amplasate în comună şi plătite din banii cetăţenilor, ţevi ajunse stîlpi pentru garduri la diverse mănăstiri sau biserici, ori schelete pentru sere şi solarii pe cîmpurile judeţului.

Vestea, dacă va avea măcar o minimă finalitate, reprezintă un pas înainte făcut de Constantin Dumitru după materialele din presă care demonstrau că înfiinţarea unei reţele de gaze naturale în Mărăcineni i-ar fi pus în pericol afacerile de familie cu butelii de aragaz şi staţiile GPL, de aceea investiţiile în respectiva reţea au fost doar clamate, nu şi, efectiv făcute. Deci, unii dintre membrii grupului de interese transpartinic iniţiat la Rîmnicu Sărat de ex-primarul Viorel Holban, din care fac parte, actualul edil şef, Sorin Cîrjan, omul de paie al preotului dansator, Constantin Dumitru şi proprietarul TV SAT 2002 SRL, grup care blochează sistematic, aşa după cum am mai arătat, accesul la libera informaţie al publicului după ce TV SAT a cablat exclusiv şi oferă doar un post de televiziune, cel al lui Adrian Neagu şi anume Titel "Măleanu" a făcut un progres. Dacă va mai face şi alte progrese sau totuşi rămîne la capitolul "vom vedea", dar pînă una alta, Şansa buzoiană publică o fotografie de colecţie, ce-i drept, mai veche, în care fiul lui Constantin Dumitru pozează cocoţat pe un Maserati. Altminteri, parcul auto pe care îl are Sandu Constantin, băiatul lui Măleanu, în acest moment, valoarea de aproximativ cît reţeaua de gaze pe care, tatăl său zice că o să o introducă la Mărăcineni.

Către normalitate

În aceeaşi ordine de idei şi proprieatrul TV SAT 2002 SRL, Adrian Neagu pare a face şi el primii paşi spre sfera normalului. După ce mass-media a arătat că Neagu, în asociere cu dubleta Holban- Cîrjan şi Titel Măleanu a blocat acceasul altor operatori de cablu în Rîmnicu Sărat şi Mărăcineni, punînd la cale tot felul de oprelişti, iată că lucrurile par că se mişcă în direcţia bună. Se pare că reţeaua TV SAT care emitea pînă acum doar postul TV SUD-EST al lui Neagu, va introduce în grila de programe un alt canal local. Beneficiind însă de o scăpare a normelor CNA, postul respectiv s-a declarat regional, deşi emite doar în judeţul Buzău, dar acesta este un aspect asupra căruia ne vom apleca curînd.

Poliţişti locali alergînd după cablişti...

Semnele bune trebuie, însă, consemnate, deşi postul respectiv nu va putea fi recepţionat şi în Rîmnicu Sărat. Acolo e un bazin special unde dubleta Holban- Cîrjan şi-a lăsat primăria oraşului drept moştenire, după ce preotul dansator a fost declarat incompatibil de ANI, iar Sorin Cîrjan a fost propulsat la primărie ca să ţină locul cald. La Rîmnic, pasarea primăriei de la unul la altul nu trebuie tulburată de vreun post de televiziune care să spună şi altceva decît ce vrea Adrian Neagu, deoarece comunitatea rîmnicenă este principala sursă de finanţare a TV SAT 2002 SRL, iar primăria subvenţioneză, practic din bani publici afacerea lui Neagu, prin documente publice emise pentru blocarea intrării altor operatori de cablu în municipiul Rîmnicu Sărat. De altfel, aflăm că Sorin Cîrjan trimite poliţiştii locali rîmniceni să alerge pe toţi cei care ar vrea să cableze Rîmnicul, văduvindu-i astfel pe rîmniceni de serviciile unor firme serioase de cablu TV, Internet şi telefonie mobilă asigurînd astfel monopolul informaţional servit de TV SUD-EST.


Etichete: anunţă |  Încet |  încet |  lucrurile |  mişcă |  Mărăcineni |  Titel
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU