14 [OCT 14] POLITIC Buzau
Marţi, 14 octombrie 2014

Încă un test pentru Bîgiu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 1768 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Încă un test pentru Bîgiu

Preşedintele C.J., Cristi Bîgiu, încearcă încă o dată să treacă prin vot proiectul de redeschidere a Mu­ze­u­lui Judeţean, spe­rând că de aceas­tă dată se va bucura de susţinere şi din partea altor consilieri decât cei ai PSD. Problema rămâne în continuare una politică, decizia urmând să fie luată în urma unor negocieri şi mai ales a unor jocuri de culise, pentru că esenţa, şi anume importanţa pentru comunitate a edificiului, trece în plan secund pentru o parte a consilierilor judeţeni. 

Proiectul de hotărâre privind inaugurarea clădirii  de pe Bulevardul N. Bălcescu, ce găzduieşte mai multe instituţii de cultură, a picat la vot în şedinţa de luna trecută, iar şeful C.J. nu a mai aşteptat repunerea în discuţie a subiectului în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii şi a convocat o şedinţă extraordinară miecuri de la ora 10. 

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri se află mai multe puncte, multe dintre acestea privind repartizarea unor sume de bani către localităţi ale judeţului şi un proiect de rectificare bugetară. Cel mai important subiect supus aprobării consilierilor judeţeni este însă, cel referitor la „Darea în administrare a imobilulului situat în municipiul Buzău, B-dul N. Bălcescu nr. 50, unor instituţii de cultură de interes judeţean”

Cu alte cuvinte, Cristi Bîgiu încearcă cu această ocazie să realizeze acum ceea ce n-a reuşit în ultima şedinţă de Consiliu: să obţină două treimi din voturile aleşilor judeţeni pentru ca muzeul, teatrul şi Şcoala Populară de Artă să poată funcţiona în clădirea proaspăt renovată. Pentru ca obiectivul să fie atins este nevoie de votul favorabil a două treimi dintre aleşi, fiind un proiect cu caracter patrimonial. Asta înseamnă că, pe lângă pesedişti, trebuie să voteze „pentru” şi reprezentanţi ai altor partide. Pe lângă calculele matematice, este vorba de jocuri politice, de orgolii şi de interese, pentru că unii consilieri nu se arată dispuşi să-şi dea votul doar de dragul culturii buzoiene.


Etichete: pnl buzau |  psd buzau |  bigiu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU