BREAKING NEWS Buzau
10 [IUN 19] POLITIC Buzau
Luni, 10 iunie 2019

George Scutaru, ACHITAT pentru spălare de bani. Decizia, DEFINITIVĂ

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1675 vizualizari 0 comentarii
Fostul șef PNL Buzău, George Scutaru, ACHITAT în dosarul în care a fost judecat pentru spălare de bani

Fostul preşedinte al PNL Buzău şi fost consilier prezidenţial, George Scutaru, a fost achitat în dosarul în care a fost judecat pentru spălare de bani. În același dosar, a fost judecat și achitat acum  fostul deputat PNL Dan Motreanu. Cei doi au  fost acuzați că au primit 170 de mii de euro, respectiv 250 de mii de euro, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare. Şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, cea de-a treia persoană inculpată în acest dosar, a fost achitată, printr-o decizie definitivă luată luni de instanţa supremă.

”Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.384 din data de 25 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpaţii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-Ştefan şi Schaer Ana-Maria”, a transmis, luni instanţa supremă.

În septembrie 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeaşi faptă a fost judecată şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, denunţător în acest dosar, ar fi pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău.
Din suma pretinsă, Bîgiu ar fi primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru şi Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare din acel an, susţineau procurorii DNA.
Pentru a ascunde provenienţa acestor sume, Scutaru, Motreanu şi Ana Maria Schaer "au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrate de către aceasta din urmă către o firma care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală", au mai scris procurorii în rechizitoriu.

În 2018, George Scutaru, fost preşedinte al PNL Buzău şi fost consilier prezidenţial, şi fostul deputat PNL Dan Motreanu au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru spălare de bani. Procurorii au făcut însă recurs, respins, iată, de instanță, care luni, 10 iunie, au dat decizia definitivă în acest dosar prin care  Scutaru și Motreanu au fost achitați.Etichete: achitat  |  PNL Buzau |  George Scutaru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU