13 [NOV 12] POLITIC Buzau
Marţi, 13 noiembrie 2012

Florina Stoian, fost şef al Inspectoratului Şcolar, curată ca lacrima

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 2030 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Florina Stoian cîştigă războiul cu Dumitru Ene
P.N.A.: N.U.P. pentru Florina Stoian

Fosta şefă a învăţămîntului buzoian Florina Stoian, acuzată de actualul inspector şcolar general că a încasat ilegal bani din proiecte derulate cu fonduri europene, nu va fi cercetată în acest caz. Procurorii DNA Ploieşti au analizat sesizarea depusă de Dumitru Ene, actualul inspector şcolar general din Buzău, şi au decis neînceperea urmăririi penale în acest dosar. Procurorii au stabilit că nu există niciun prejudiciu. În documentul întocmit de anchetatori se arată că Florina Stoian a primit pentru participarea la un proiect circa 10 mii de lei, însă nu într-o lună aşa cum acuza Dumitru Ene, ci în perioada august noiembrie. Astfel, procurorii au decis că fapta sesizată nu există, aşa că au dispus neînceperea urmării penale.
 După aflarea deciziei, Florina Stoian a declarat că acum, avînd în vedere decizia anchetatorilor, actualul şef al învăţămîntului buzoian ar trebui să îşi ceară scuze pentru acuzaţiile pe care i le-a adus anul trecut. 
În 2011, actualul şef al învăţămîntului buzoian, Dumitru Ene a acuzat-o pe Florina Stoian, inspector şcolar general la acel moment, că a încasat fără drept într-o singură lună, peste o sută de milioane de lei vechi, de pe urma unui proiect derulat cu fonduri europene care viza formarea profesională a unor cadre didactice. 
Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi cel din Dâmboviţa au fost cele care au obţinut finanţările europene din care i-au plătit pe inspectorii şcolari buzoieni şi pe unii directori de şcoli. 
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU