12 [FEB 15] POLITIC Buzau
Joi, 12 februarie 2015

Fierbe P.S.D.!

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1291 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Organizaţia judeţeană a PSD Buzău e în mare fierbere după ce preşedintele Constantin Boşcodeală şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al filialei ulterioară anunţării sentinţei în procesul Gloria, dosar în care primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Deocamdată, însă, Boşcodeală nu a depus un un document de demisie scris pe adresa partidului susţin surse de presă din apropierea edilului şef, iar o decizie asupra eventualului interimar care va prelua preşedinţia social-democraţilor buzoieni şi va lua, cel mai devreme, la începutul săptămânii viitoare în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al PSD. Până atunci se vor purta probabil discuţii şi negocieri, dar o decizie finală se va lua după ce preşedintele PSD, premierul Victor Ponta se va întoarce din Statele Unite ale Americii unde se află într-o deplasare care se va sfârşi la începutul săptămânii viitoare. În aceste momente se fac mai multe speculaţii pe marginea celor care se află printre care se află printre cei care râvnesc la preluarea conducerii PSD Buzău, dar totul rămâne la stadiul de vorbe.

Totuşi există tot felul de variante de lucru pentru pesediştii buzoieni care, ca peste tot, sînt constituiţi în grupuri mai mici sau mai mari. Se vorbeşte, aşadar despre faptul că familia Mocanu ar dori ca senatorul Victor Mocanu să fie propulsat în locul lui Boşcodeală. Este însă destul de greu de crezut că actuala conducere a PSD, în frunte cu Victor Ponta să aleagă această variantă întrucît fostul şef al C.J. are probleme în Justiţie avînd pe rol un proces de corupţie. Nici varianta cu aşezarea în faţă a fiului lui Victor Mocanu, deputatul Adrian Mocanu nu e viabilă, căci tînărul pesedist n-are anvergura, nici experienţa politică pentru a conduce o filială importantă a PSD cum e cea de la Buzău.

Marian Ghiveciu, se zice c-ar vrea şi el locul lui Boşcodeală, dar problemele sale din justiţie de notorietate naţională îl împiedică să fie un candidat de luat în seamă. Termenele  pentru procesul său de corupţie sînt din ce în ce mai strînse şi e foarte probabil ca în cîteva zeci de zile să se dea o soluţie. În aceste condiţii nimeni nu riscă să-l numească interimar la Buzău pe unul ca Marian Ghiveciu care ar putea vulnerabiliza din nou organizaţia judeţeană care şi aşa a trecut prin tulburări mari în ultima perioadă.

Deputatul Marcel Ciolacu este acum, se pare cel mai bine plasat în eventualitatea plecării lui Boşcodeală de la preşedinţia PSD Buzău.
El este un apropiat al lui Ponta, care ţine încă bine frîiele la Bucureşti fiind consilierul personal al acestuia din vară. Ciolacu nu are dosare penale, e tînăr, şi evident vrea putere. Se mai vorbeşte totuşi şi despre un interimat al lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor care a mai condus PSD Buzău la vreme de criză, şi chiar despre ministrul Eugen Teodorovici. Aceste din urmă variante par însă total excluse, nici unul dintre cei doi nedorind să facă muncă de partid la Buzău.

Situaţia creată de sentinţa de luni de la Judecătoria Braşov a redeschis şi bătălia pentru o eventuală candidatură din partea PSD pentru cel mai înalt fotoliu din Palatul Comunal. Aşadar se vehiculează numele preotului Paul Negoiţă, cel care la ultimele alegeri a obţinut un rezultat bun în înfruntarea cu Boşcodeală pentru primărie. Negoiţă e socotit de aceste grupuri din PSD drept un om cu şanse mari pentru primărie, iar preotul a devenit azi un om care nu mai critică deloc pe pesedişti după ce s-a luat cu ei la trîntă ani în şir.
Aşadar, PSD Buzău dă în clocot iar temperatura pare să crească de la oră la oră.

Reamintim ca într-o declaraţie pentru Focus FM acordată imediat după aflarea deciziei făcută publică ieri de Judecătoria Braşov, Constantin Boşcodeală a anunţat că are de gînd să renunţe la funcţia de preşedinte al PSD Buzău şi să delege toate prerogativele de primar viceprimarilor Fănică Bîrlă şi Sebastian Radu pînă la o decizie finală a Justiţiei. În termen de zece zile sentinţa de la Judecătoria Braşov poate fi atacată la Curtea de Apel Braşov.Etichete: PSD
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU