11 [DEC 12] POLITIC Buzau
Marţi, 11 decembrie 2012

Elena Udrea acuză conducerea PDL

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 1032 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Udrea critică
actuala conducere a PDL

 Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea  aprobă declaraţia lui Cristian Boureanu cum că "prostia se plăteşte", acuzând actuala conducere a PDL că nu a dus o campanie bine organizată şi că a dat curs "vendetelor" personale.
"Sunt de acord că prostia se plăteşte. A fost o decizie luată de întreg partidul. La momentul în care am luat această decizie, majoritatea a fost de acord cu această variantă. Cu toţii am fost de acord să constituim ARD. Şi mie mi s-a reproşat că ARD e o soluţie prin care să ne ascundem de PDL. Nu era cazul meu, eu nu m-am ascuns. Cred că era mai bine dacă rămâneam cu brandul ARD în loc să demolăm liderii care au fost la conducearea partidului în perioada în care am guvernat. Cu toate acţiunile nepopulare ale guvernării am avut şi efcete pozitive", declară Elena Udrea, explicând că formal ARD a încetat să mai existe din  simplul fapt că protocolul care stătea la baza alianţei era valabil doar până în ziua alegerilor: "Nu e o decizie pe care am luat-o noi acum, ci e o urmare a faptului că s-au încheiat alegerile. Aşa a fost declarată alianţa în actul constitutiv".
Reconfirmată în Parlament datorită redistribuirii voturilor, Elena Udrea  critică modul în care aliaţii PDL au dorit să participe la campanie.
 "S-a făcut Forţa Civică în grabă ca să aibă un partid domnul Ungureanu. Totul a fost încropit. Era mai bine dacă domnul Ungureanu ar fi intrat în PDL, dacă domnul de la Noua Republică ar fi intrat în PDL şi probabil scorul ar fi fost cel puţin acelaşi de acum. Era mai bine dacă aveam în PDL liderii cu care ne-am aliat", precizează Elena Udrea.
Fostul vicepreşedinte democrat-liberal critică și actuala conducere a partidului.
"În loc să spunem oamenilor că singureşle reuşite ale guvernării USL se datorează tot activităţii lui Boc noi nu am făcut decât să crticitim guvernul PDL şi să marginalizăm oamenii care au dus greul în acea perioadă. A fost o vendetă care nu a ajutat pe nimeni. A fost o greşeală să ascundem pe cei care au guvernat în numele PDL. Guvernul Boc nu a fost slab nici pe departe dar strateagia a fost să negăm guvernarea PDL. Nu s-a reuşit să comunicăm cu electoratul, să-l mobilizăm. Nu am fost suficient de vizibili şi de activi", punctează Udrea, subliniind că soluţia ar fi fost o campanie mai agresivă:
"Eu nu am avut o campanie uşoară în Roman, dar stând pe stradă şi vorbind cu oamenii am reuşit să obţin încrederea lor. Dacă această ar fi fost strategia întregului partid, sunt singură că astăzi scorul ar fi fost mai bun. În multe locuri din ţară bătălia a părut abandonată. Mulţi colegi chiar au abandonat lupta, dar asta a fost urmare a lipsei campaniei centrale a partidului".
Potrivit Elenei Udrea, o evaluare serioasă se impune la nivelul partidului, ea sugerând că PDL nu poate merge mai departe fără luarea unor măsuri.
"Evaluarea va trebui să o facem cu toţii. De regulă după fiecare ciclu electoral se face o evaluare a echipei. E obligatoriu să se facă şi acum pt că rezultatul nu are cum să mulţumească pe cineva", mai spune Elena Udrea.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU