25 [MAI 18] POLITIC Buzau
Vineri, 25 mai 2018

Disputa dintre şefii P.N.L. şi fostul secretar general continuă

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2097 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Conflictul ajuns în Justiţie dintre actuala conducere a filialei judeţene a P.N.L. şi fostul secretar-general a fost tranşat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti care a dat cîştig de cauză ex-consilierului judeţean Ion Nicolae. Miercuri, magistraţii ploieşteni au respins recursul depus de P.N.L. Buzău la sentinţa Tribunalului Buzău care, la sfîrşitul lunii decembrie 2017, a dispus anularea Deciziei 15 /2016, prin care Comitetul Executiv Judeţean, Filiala Buzău, îl excludea pe Ion Nicolae pentru „critici aduse partidului”. 
 Cum sentinţa magistraţilor ploieşteni este definitivă, e clar că Ion Nicolae, dincolo de a cîştiga duelul, care a durat mai bine de un an, are calea deschisă pentru a redeveni membru P.N.L. şi a-şi redobîndi mandatul de consilier judeţean, pe care l-a pierdut după ce Instituţia Prefectului a emis un Ordin de Prefect prin care constata anularea politică a calităţii de consilier ju­deţean a lui Ion Nicolae. Rămîne, aşadar, de văzut dacă Ion Nicolae va face demersurile necesare pentru ca Instituţia Prefectului să-şi abroge propriul ordin de suspendare, dacă, respectivul, va face demersurile necesare pentru a reveni în Consiliul Ju­deţean şi, de asemenea, ce acţiuni juridice va demara, în scop de contraatac. Iată şi sentinţa dată de Curtea de Apel Ploieşti: "Respinge recursul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.05.2018. Document: Ho­tărîre  2193/ 2018  23. 05. 2018”.
Ce spune conducerea filialei
Conducerea filialei judeţene a P.N.L. a declarat ieri într-o conferinţă de presă că Justiţia nu obligă partidul să-l repună pe Ion Nicolae în calitate de membru şi nici să-l repună pe funcţia de consilier judeţean. Iată ce a declarat avocatul Ionuţ Iuga, consilier local municipal de Rm. Sărat şi reprezentant al partidului în Instanţă, astfel că e de presupus că războiul va continua: "Situaţia juridică la nivelul Consiliului Judeţean nu s-a schimbat sub nici o formă. Instanţa s-a pronunţat pe o situzaţie de procedură nicidecum pe fondul problemei. Sînt convins. Dacă veţi obţine soluţiile instanţelor de la Tribunalul Buzău, respectiv Curtea de Apel Ploieşti veţi observa că justiţia s-a pronunţat pe o chestiune de procedură neimputabilă nouă ca partid. Instanţa n-a intrat pe fondul problemei, dar la acest moment statutul clarifică  acele probleme care au stat la baza prnunţării acelei sentinţe. Pentru moment nu se schimbă nimic. P.N.L. nu are obligativitatea de repunere sau reaşezare în anumite drepturi. Nici nu a existat o asemenea solicitare. Acum Ion Nicolae nu este membru al P.N.L. Instanţa a constatat pe un aspect de fond că trebuiau îndepliniţi alţi paşi pe fondul problemei, dacă se face sau nu se face vinovat, Instanţa nu s-a pronunţat. Nu există nici o obligativitate, nici pentru noi,  Consiliul Judeţean, nici pentru Instituţia Prefectului de a aduce la îndeplinire vreo dispoziţie statutată prin hotărîre judecătorească."
 La rîndul său, Ion Nicolae, a declarat pentru Şansa Buzoiană că: „Procesul este cîştigat definitiv. În aceste condiţii voi face demersurile necesare legale pentru a-mi redobîndi calitatea de consilier judeţean şi, bineînţeles, cea de membru P.N.L. Mingea se află acum în terenul conducerii P.N.L. Buzău. Sper că actuala conducere a filialei să aibă, maturitatea politică şi să lase la o parte nişte orgolii care, după părerea mea, nu fac bine nici partidului şi nici elecoratului care are aşteptări mari de la un partid de dreapta, de Opoziţie. Spun aceasta pentru că mare parte dintre cei care au luat aceste decizii nelegale şi nestatutare nu au participat la alegerile locale din 2016."
Etichete: continuă |  dintre |  Disputa |  fostul |  general |  secretar |  şefii
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU