21 [NOV 13] POLITIC Buzau
Joi, 21 noiembrie 2013

Descentralizarea, un pas mare către regionalizare

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1162 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Descentralizarea, un pas mare către regionalizare. Asta crede preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, în legătură cu decizia asumată de Guvern în Parlament. Modul în care se vor transfera instituţiile dinspre ministere către autorităţi publice locale este pe cale de a fi lămurit. Până una alta, prin amendamente, liberalii au reuşit să aducă la Consiliul Judeţean, tabăra de la Poiana Pinului. Soarta celeilalte tabere - de la Arbănaşi- este însă incertă.

 

Descentralizarea a fost decisă ide Guvern, acum  trebuie pusă în practică. Instituţia care preia cele mai multe dintre direcţiile şi serviciile descentralizate este Consiliul Judeţean. În subordinea Consiliului vor trece instituţii din domeniile agricol, sănătate, mediu, sport şi tineret.

 

Una dintre cele mai mari satisfacţii ale descentralizării, în judeţul Buzău, este că Tabăra de la Poiana Pinului, trece în administrarea Consiliului. Acest transfer se realizează printr-un amendament adus legii de parlamentarii PNL de Buzău.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean mai spune că descentralizarea va fi primul pas către regionalizare, ambele procese având acelaşi scop, ca instituţiile să fie mai aproape de cetăţean şi să elimine traseele briocratice. Etichete: Buzau |  Descentralizare |  Regionalizare |  CJ
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU