12 [MAI 15] POLITIC Buzau
Marţi, 12 mai 2015

Deputatul Ghiveciu, în aşteptarea sentinţei de la Înalta Curte

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 968 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Deputatul PSD Marian Ghiveciu, ar putea afla astăzi, în sfîrşit sentinţa în dosarul de corupţie pe care procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru prima dată în anul 2011. 

Procesul se judecă pe fond la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind în faza finală în care se aşteaptă pronunţarea. Săptămîna trecută cînd completul de judecată urma să ia o decizie, verdictul a fost amînat, cel mai probabil din cauza faptului că magistraţii au mai avut nevoie de timp pentru a lua o decizie corectă, avînd în vedere că dosarul a fost unul deosebit de complex şi de durată. 

Actualul dosar se judecă din 2013

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată în decembrie 2011 pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor avînd drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a restituit cauza la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, în vederea refacerii actului de sesizare a instanţei. Procesul a fost repus pe rol la instanţa supremă în anul 2013. Concret, Ghiveciu a fost acuzat că a obţinut două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate. Afacerea s-a încheiat cu ajutorul lui Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru, şi al lui Dumitru Borcan, şef al Compartimentului Cadastru din Primăria Merei.
La numeroasele termene de judecată au fost citaţi aproximativ 90 de cetăţeni în calitate de martori sau părţi vătămate, s-au dispus expertize şi s-au administrat probe, ceea ce a făcut ca procesul să se prelungească foarte mult, iar pe final şi pronunţarea să sufere amînări. 

Soluţia poate fi atacată

Sentinţa, dacă va fi pronunţată astăzi de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu va fi una definitivă, părţile avînd posibilitatea să o atace la un alt complet al instanţei supreme. 


Etichete: Înalta Curte |  Ghiveciu |  proces |  sentinta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU