29 [IUN 18] POLITIC Buzau
Vineri, 29 iunie 2018

Demisie după o "adîncă reflectare"

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1904 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Senatorul de Buzău Dorin Bădulescu a demisionat din PMP în urma unei "adînci  reflecţii" acuzînd că noua conducere a partidului l-a împins la acest gest. Într-un  comunicat de presă, Dorin Bădulescu explică toate motivele care au stat la baza demisiei sale din partidul fondat de Traian Băsescu. Iată conţinutul comunicatului:          "Ieri (n.r.- miercuri), 27.06.2018, mi-am prezentat demisia din cadrul Partidului Mișcarea Populară. Deși cunosc faptul că momentul nu este unul potrivit alimentând și mai mult speculațiile cu privire la trecerea către o altă formațiune politică, trebuie să precizez faptul că această decizie a venit fără legătură cu ceea ce s-a zvonit în ultimele trei săptămâni.
Pot arăta faptul că această decizie este rezultatul unei adânci reflecții, determinantă fiind atitudinea managerială deficitară a noii conduceri a partidului și incompatibilitatea cu aceasta.  Câteva elemente esențiale ale incompatibilității merită amintite: - percepția de adversari și tratamentul în consecință datorită refuzului de a candida la congres pe moțiunea actualului președinte; - anunțul de excludere a colegului meu deputat de Buzău despre care am aflat din presă; - atacurile unor colegi depu­tați la adresa mea; - direcționarea unor mesaje "pe surse", din interiorul PMP, la posturi de interes național, cu privire la posibila  mea plecare la alt partid (deși nu aveau legătură cu realitatea) cu scopul de a mi se compromite imaginea publică; - schimbarea de marți, 26.06.2018, a conducerii filialei Buzău și aducerea la șefia organizației a unui domn deputat de Galați, persoană cu care eram în conflict de mai mult timp; - votul de abținere din 26.06.2018 a colegilor deputați pe legea medierii (deși se cunoștea faptul că sunt mediator și sprijin această profesie). Cum era firesc în această situație, am transmis demisia mea către Secretariatul General al PMP, fără a mă înscrie în alt partid.  În final, ca o dovadă în plus a atitudinii defăimătoare și a managementului defectuos de care dă dovadă noua conducere, fără cea mai mică ezitare, aseară, comunicatori ai PMP au plasat în spațiul public la ore de maximă audiență, ideea că aș fi fost exclus din PMP cu două săptămâni în urmă, ceea ce întărește faptul că am luat cea mai bună decizie."

Mocanu şi-a luat firma acasă

Din conţinutul comunicatului reiese că şi deputatul Adrian Mocanu e în conflict cu conducerea centrală a PMP. Mocanu nu şi-a anunţat încă plecarea din PMP, dar a avut grijă o nouă colegă de partid, Liliana Mircea să-l dea în primire printr-o postare pe FB: ,,Bun venit în cadrul grupului parlamentar #ALDE domnului #deputat #Adrian_MOCANU! Acesta îşi va desfăşura activitatea începînd de astăzi, în grupul #ALDE de la #Camera_Deputaţilor.  Domnul #Adrian_Mocanu a fost ales deputat în Circumscriptia electorală nr.10 #BUZĂU.  Prin alăturarea domnului deputat, Grupul parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) cuprinde un număr de 19 deputaţi.  FELICITĂRI!!!“ De altfel, Mocanu a şi dispus demontarea siglei partidului de la intrarea în biroul său parlamentar în care funcţionează organele judeţene PMP. În aceste condiţii se mai îndoieşte cineva că Mocanu şi Bădulescu vor ajunge pînă la urmă la ALDE?
Etichete: adîncă |  Demisie |  reflectare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU