24 [MAR 15] POLITIC Buzau
Marţi, 24 martie 2015

De ce tremură primarul Rîmnicului

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1354 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Viorel Holban, primarul municipiului Rîmnicu Sărat, este chemat săptămîna aceasta în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie şi riscă să îşi piardă mandatul în cazul unei soluţii nefavorabile a Instanţei.
 
Edilul are calitate de reclamant într-un dosar aflat în faza de recurs la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, cu privire la o decizie de incompatibilitate emisă de Agenţia Naţională de Integritate. 

"Holban Viorel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2009 - 28 mai 2009, întrucît a exercitat, simultan, funcţia de primar al municipiului Rîmnicu Sărat, jud. Buzău, şi calitatea de reprezentant al municipiului Rîmnicu Sărat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor S.C. "Compania de Apă" S.A. Buzău. Astfel, Holban Viorel nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local", se arată în decizia ANI, atacată de Holban în Justiţie. 

Iniţial, primarul Rîmnicului a contestat la Curtea de Apel Ploieşti verdictul inspectorilor de integritate, însă prima instanţă i-a respins ca nefondată contestaţia. Procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are termen în ziua de 26 martie. În cazul în care şi magistraţii instanţei supreme vor decide împotriva lui Holban, pe cale de consecinţă, el îşi va pierde automat mandatul de primar. 

"Hotărîrea urmează să fie trimisă la Agenţia Naţională de Integritate, iar de acolo către noi. În baza acesteia urmează fie emis ordinal de încetare înainte de termen a mandatului", a explicat Maria Buleandră, prefectul judeţului Buzău. 


Etichete: buzau |  primar |  psd |  ramnic |  rm |  sarat |  holban
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU