20 [IUN 18] POLITIC Buzau
Miercuri, 20 iunie 2018

De ce se grăbesc, acum, liberalii să facă alegeri interne

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2112 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Peneliştii buzoieni se grăbesc, acum, să organizeze alegeri pentru preşedinţia organizaţiei municipale Buzău după ce decizia a fost amînată mai multe luni. La finele săptămînii trecute în cadrul Biroului Permanent Judeţean s-a hotărît şi data scrutinului intern votîndu-se ca zi de desfăşurare 29 iunie. A doua zi consilierul local municipal Constantin Ionescu şi Erland Cocei, responsabilizat cu conducerea filialei municipale P.N.L. Buzău, au anunţat decizia. În acest context, Ionescu a precizat că se înscrie în cursă şi că, după ştiinţa sa, e singurul care s-a exprimat public că îşi doreşte cea mai înaltă funcţie a liberalilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Iar, potrivit informaţiilor noastre, Ionescu ar rămîne unicul candidat. Decizia de a grăbi lucrurile arată, însă, că P.N.L. încearcă să-şi fidelizeze membrii într-un moment în care, în ţară, liberali mai vechi sau mai noi pleacă din partid, cei mai mulţi cu destinaţia A.L.D.E.        
      Or, provizoratul de la „municipiu” era periculos pentru PNL, în condiţiile în care, inclusiv de la PMP s-a produs migrări către partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, iar cu cîteva luni în urmă, membri de vază ai PNL Nehoiu în frunte cu fostul preşedinte al filialei orăşeneşti, Radu Bularcă au trecut la PMP. La fel şi cîţiva liberali de la Pogoanele. Pe acest fond, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Cristi Romanescu declara şi el într-o conferinţăde presă că de la municipiu se vor organiza alegeri interne în scurt timp  şi iată pînă la urmă lucrurile au fost grăbite.
Zoican se mai gîndeşte
Deputatul Cristi Romanescu explică presei că iniţiativa ca alegerile din filiala municipală Buzău vor fi de aşa manieră organizate încît la scrutin să participe cît mai mulţi liberali astfel încît structurile nou alese şi şefii lor să aibă o mai largă legitimitate în partid. Surse din partid susţin că de această dată la Sala Mare a Consiliului Judeţean, pe 29 iunie vor fi cîteva sute de delegaţi la vot tocmai pentru a crea acel aspect de legitimitate acelor alegeri. Numai cănu prea se întrevede şi o coerenţă. De pildă, fostul preşedinte al filialei Buzău, dr Adrian Zoican, cel care a părăsit această funcţie în iarnă, după ce BPM a fost dizolvat de BPI, a declarat pentru reporterii Şansa Buzoiană că „e cam devreme să dea un răspuns ferm. Mă mai gândesc, mai cumpănesc şi vom vedea dacă mă înscriu sau nu în cursă”.
Romanescu, o întrebare parlamentară pentru ministrul Transporturilor

Între timp, deputatul PNL Cristi Romanescu a decis să iasă în public cu o întrebare bine plasată de natură să atragă atenţia activului de partid şi electoratului de dreapta buzoiană. În calitatea sa de parlamentar, el a cerut ministrului Transportului, Lucian Şova aprintr-o întrebare parlamentară să lămurească rapid ce se întâmplă cu Podul Mărăcineni aflat în reparaţii îndelungi: Iată întrebarea:

Stimate Domnule Ministru,
Obiectiv strategic, podul de la Mărăcineni, pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Capitală, a fost închis pe data de 20 aprilie a.c. şi nu mai poate fi circulat. Miile de maşini care tranzitau zilnic structura, pe sensul dinspre Râmnicul Sărat spre Buzău, sunt acum dirijate pe noul pod, care a preluat întregul flux de maşini, dinspre şi spre Bucureşti. Sensurile de mers au fost separate, au fost montate mai multe semafoare dar, cu toate acestea, s-au creat cozi kilometrice pe drumul care leagă localităţile de pe Valea Slănicului cu şoseaua europeană 85. Podul de la Mărăcineni este tranzitat zilnic, în medie, de 32 de mii de vehicule. Lucrările la podul metalic Mărăcineni sunt estimate să dureze 26 de săptămâni şi vor costa peste un milion de euro.
Vă întreb domnule ministru, să îmi precizaţi termenul la care lucrările la podul de la Mărăcineni, jud. Buzău vor fi finalizate sau dacă există riscul ca termenul de executare al reabilitării acestuia să fie modificat, conform unor articole din presă. Având în vedere traficul de coşmar şi cozile interminabile la care sunt supuşi cetăţenii, vă solicit să luaţi toate măsurile necesare pentru ca lucrările să fie terminate la timp“.Etichete: alegeri |  grăbesc |  interne |  liberalii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU