07 [NOV 17] POLITIC Buzau
Marţi, 07 noiembrie 2017

De ce nu s-au organizat parţiale în localităţile rămase fără primari

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1510 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Liberalii buzoieni au observat că în judeţul Buzău nu s-au organizat alegeri parţiale pentru primăriile rămase fără edili-şefi, după ce aceştia din urmă şi-au pierdut mandatele. Într-o conferinţă de presă organizată, ieri, de liderul organizaţiei judeţene P.N.L., deputatul Cristi Romanescu a declarat că nu îşi explică de ce în judeţul Buzău nu s-a întîmplat ca în alte zone ale ţării, acolo unde s-au organizat duminica trecută alegeri parţiale pentru primăriile unde primarii şi-au pierdut mandatele din diverse cauze. 

Romanescu a mai afirmat că a întrebat în scris, inclusiv la Instituţia Prefectului, dar pînă în acest moment nu a primit un răspuns. 
 
Adresă la Prefectură 
 
"Acum 2-3 zile, P.N.L. am făcut o adresă către Prefectură prin care am solicitat lămuriri în legătură cu faptul că judeţul Buzău nu a organizat alegeri parţiale. După cum bine ştiţi, la nivelul judeţului sînt mai multe localităţi care au rămas fără primari, chiar şi fără consilieri locali, şi automat mi s-ar fi părut normal ca şi judeţul nostru să organizeze alegeri parţiale. După cum bine ştiţi toţi aceşti primari, care şi-au primit dreptul de a mai conduce localitatea respectivă au devenit, întîmplător sau nu, city-manageri, adică, de fapt, aceiaşi care conduc localităţile respective. Ceea ce cred că nu este tocmai în regulă. Probabil, mă gîndesc, cred că este una dintre explicaţii ca ei să poată conduce cît se poate de mult fără să-i deranjeze nimeni, nici măcar legea. Eu consider că este un abuz, ca în momentul ăsta să nu organizăm şi la Buzău alegeri parţiale pentru că orice localitate are nevoie de o conducere legal aleasă". 
Romanescu a mai afirmat că va face o interpelare parlamentară în acest sens, prin care să fie lămurit de ce la Buzău nu s-au făcut alegeri parţiale.

Procese în justiţie

Cazurile emble­matice despre care vorbeşte deputatul Romanescu sînt cele de la Săpoca şi Verneşti, unde primarii rămaşi fără mandat au devenit city-manageri. Este însă posibil ca foştii edili-şefi să se afle în procese în justiţie în lupta pentru recuperarea mandatelor. Or, dacă procesele trenează, condiţiile de legalitate a desfăşurării alegerilor parţiale nu sînt întrunite. Iar dacă totul se prelungeşte pînă cînd rămîn mai puţin de 6 luni pînă la viitoarele alegeri locale cînd nu se mai pot organiza par­ţiale, atunci actualii city-manager şi-au atins ţinta.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU