17 [IUL 17] POLITIC Buzau
Luni, 17 iulie 2017

Cum le dă şeful PNL ultimatumuri subalternilor din partid

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
4 voturi 1817 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Alegerile pentru șefia PNL Buzău nu au adus nici pe departe liniștea mult așteptată în organizație. Deși e vacanță iar spiritele ar trebui să fie mai calme, mai ales că noii șefi ai filialei au fost aleși în urma unui vot democratic, în sînul organizaţiei judeţene a PNL nu se poate vorbi încă de armonie. Mai mult decît atît, liderul liberal, deputatul Cristi Romanescu, vorbește despre ultimatumuri pe care le-ar fi înaintat celor care din diverse motive  nu contribuie încă la refacerea partidului.

Președintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu, prezent joia trecută în emisiunea Focus News de la Focus TV a declarat: „Sînt oameni care nu pot accepta, mai ales care provin din alt partid şi, bineînţeles că cei care au cîştigat alegerile, sau fost aleşi în anumite funcţii şi ceilalţi nu au fost aleşi, sînt supăraţi. Cine nu va accepta, cred că nu poate să facă parte din echipa noastră, va trebui să ne părăsească, sau cel puţin să-şi exprime punctul de vedere în altă parte, nu în Partidul Naţional Liberal. Dorinţa mea nu este aceea de a dezbina şi de a înlătura oamenii care mi-au fost ostili. Pînă la urmă, eram practic, în aceeaşi echipă. Sînt unii care au înţeles lucrurile acestea, dar, într-adevăr mai există persoane care, încă nu pot să uite probabil de înfrîngere, sau ar fi dorit cu totul altceva”

Declaraţi indezirabile 

Şeful PNL, Cristi Romanescu, spune că vor fi luate măsuri împotriva celor care nu vor merge cu echipa pentru binele partidului. Nu vor fi excluderi, pentru că o astfel de procedură necesită timp îndelungat iar cei dați afară pot apela la justiție. Prin declarații de presă, cei prinși că nu contribuie la coagularea filialei, ci din contră fac tot ce le stă în putință pentru a dezbina PNL Buzău, vor fi declarați indezirabili. Mai exact, despre ei se va spune că nu vor mai reprezenta interesele partidului „Într-o ultimă şedinţă am fost tranşant şi am spus: legea s-a schimbat. E greu să putem să-i scoatem din rîndurile Partidului Naţional Liberal atît de uşor, conform legii. Ceea ce putem face foarte rapid, va fi, în momentul în care ne vom întruni şi vom avea o unanimitate la vot, în care vom spune că, de mîine, anumite persoane, indiferent că sînt aleşi judeţeni, locali, nu mai reprezintă Partidul Naţional Liberal. Putem să o facem de mîine. Legea, în schimb, permite să tărăgănezi acest lucru mult mai mult timp, mergînd în instanţă, aşteptînd toate instanţele de judecată. Poate să dureze de la 3 luni, la 6 luni, la un an de zile. Prin declaraţii şi prin conferinţe de presă, sau ceea ce pot eu să comunic cu presa sau alţi colegi de-ai mei, vom spune: de mîine, x persoană, nu mai face parte din Partidul Naţional Liberal şi chiar dacă ocupă o funcţie în Consiliul Local, în Consiliul Judeţean, sau oriunde, nu mai reprezintă partidul nostru”. Liberalii care au încă frustrări și nu pot trece de momentul alegerilor și nu pot accepta varianta actuală de la vîrful filialei au termen ca păînă pe 15 septem,brie să și schimbe atitudinea. După această dată, urmează sancțiunile, a mai spus liberalul Cristi Romanescu la Focus News: „Sînt cîteva persoane, într-adevăr, pe care încercăm să el depistăm şi chiar încercăm să le îndepărtăm din organizaţia locală şi judeţeană, care doresc, practic, de fiecare dată să aducă această tendinţă de a ne certa, în a nu ne putea coagula ca şi organizaţie. Sînt unii care continuă pe aceeaşi linie de face lucrurile să nu funcţioneze, şi cît de repede osă fiţi surprinşi, dar o să îi scoatem în afara partidului. Sînt la toate nivelurile. Încă îi aşteptăm, ca dumnealor, să uite. Am dat nişte termene de organizare, în judeţ, cam pînă la 15 septembrie”.

Atac la Zoican

Că în filiala liberală din Buzău nu e liniște s-a putut deduce și din atacul direct lansat de Romanescu la adresa medicului Adrian Zoican, rivalul său la alegerile pentru președinția filialei județene. „Cu siguranţă are toate şansele, sută la sută şanse şi suport chiar, din partea mea. Este o singură condiţie în schimb. Pentru că schimbăm puţin regulie jocului. Oamenii n-au cunoscut pînă acum latura asta la mine, sau în felul meu de a mă comporta atunci cînd o organizaţie este condusă cu adevărat şi nu este condusă din altă parte, că multă vreme nu a fost condusă de aici, ci a fost condusă de la Bucureşti, probabil. Eu am făcut o analiză simplă, într-o primăşedinţă. Am fost foarte supărat că medicul Adrian Zoican, mîndru dealfel, că a fost ales preşedinte. Eu i-am spus că nu poate să fie ales doar de 65 de membri la municipiul Buzău. Faptul că, cu nonşalaţă a declarat un asemenea lucru, arată că perioada de interimat în care a tat la conducerea organizaţiei municipale a arătat că, ori nu l-a interesat să-şi refacă această organizaţie, ori nu ştie, şi totuşi a candidat la funcţia respectivă. După alegerile care i-au dat credit pentru a obţine această funcţie de preşedinte la organizaţia municipală, nu poate să mai aştepte un an de zile, ca organizaţia municipală, chiar să conteze în ecuaţia asta politică. De aceea am stabilit nişte termene foarte clare şi, probabil, din 15 septembrie, taoate acele organizaţii, pe secţii de votare, aşa cum trebuie ele organizate, acei membri care sînt foarte puţini la număr care-şi plătesc cotizaţia, sau cînd sînt chemaţi de cei de la organizaţia municipală, aproape că nu vin, înseamnă că nu sînt membri activi şi de aceea trebuie, ori să găsim alţii, ori să găsim pe alţii să-i conducă. Deci trebuie să găsim soluţia să putem să mergem mai departe”Etichete: partid |  seful |  subalternilor |  ultimatumuri
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 3   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU