29 [MAI 19] POLITIC Buzau
Miercuri, 29 mai 2019

Cum arată o parte din poza alegerilor europarlamentare de la Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1936 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

 O analiză mai atentă a rezulta­telor oficiale înre­gistrate la alege­rile europarlamentare de duminică, aferente judeţului Buzău, ne arată o realitate foarte interesantă. Vedem, aşadar, că P.S.D. a cîştigat în mediul rural cu un scor care plasează organizaţia judeţeană social-democrată pe locul 6 pe ţară în clasamentul intern, în schimb a pierdut în municipiul reşedinţă de judeţ în faţa U.S.R.-Plus, dar şi la Nehoiu unde au cîştigat liberalii.  Prima explicaţie a situaţiei de mai sus ar fi că în mediul rural directiva a fost ca primarii să scoată oamenii la vot, dar nu să fie primii în ţară. În schimb, în municipiul Buzău analiza e mai complicată, ce trebuie făcută separat, însă, pesediştii buzoieni au ocupat locul 6 la nivel central cu 33,4 % după Teleorman 47% Olt 44,5% Olt 44,5% Dolj 40%. Iată rezultatele finale publicate de B.E.C.: 
Județul Buzău: Partidul Social Democrat - 33,46%; Partidul Național Liberal - 21,92%; Alianța 2020 (U.S.R.-PLUS) - 14,40 %; PRO România - 10,97%; Alianța Liberalilor și Democraților - 6,70%; Partidul Mișcarea Populară - 5,20.  Muncipiul Buzău:  Alianța 2020 (U.S.R.-PLUS) - 24,1%; Partidul Social Democrat - 23,1% Partidul Național Liberal - 18,05%.  La nivel național, clasamentul arată în felul următor: Partidul Național Liberal - 27,98%; Partidul Social Democrat - 23,47%; Alianța 2020 (U.S.R.-PLUS) - 23,05%; PRO România - 6,71%; Partidul Mișcarea Populară - 5,97%; Uniunea Democrată a Maghiarilor din România - 5,48%; Alianța Liberalilor și Democraților - 4,28%.  Întorcîndu-ne la P.S.D. Buzău este limpede pentru oricine cunoaşte puţină politică românească faptul că deputatul Marcel Ciolacu a gestionat aceste alegeri europarlamentare astfel încît să poată reveni în prima linie a partidului în momentul în care Liviu Dragnea va fi "ieşit din joc", ceea ce s-a întîmplat, cum ştim, luni seară. 
Cum ar fi mai bine 
De altfel, la ora redactării acestui material, numele lui Marcel Ciolacu era confirmat ca fiind singurul desemnat de CEX al PSD pentru ocuparea funcţiei de presedinte al Camerei. Dar, dincolo de luptele interne din P.S.D., partid aflat în acest moment alături de A.L.D.E. la guvernare pentru judeţ este mai bine ca buzoieni, indiferent de culoarea politică, să reprezinte comunitatea la nivelurile centrale de decizie. Pentru ca, pîna una alta, multe decizii şi încă mulţi bani nu pot veni decît de acolo.Etichete: alegerilor |  arată |  Buzău |  europarlamentare |  parte
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU