04 [MAR 16] POLITIC Buzau
Vineri, 04 martie 2016

Constantin Toma: Buzăul are nevoie de un audit!

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
11 voturi 3222 vizualizari 9 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Aflat pentru prima dată într-un platou de televiziune de la anunţul privind candidatura sa pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău, afaceristul Constantin Toma, a vorbit la Focus Tv despre ce anume l-a determinat să intre în lupta electorală. Fostul senator PSD, a vorbit în linii generale despre ce anume are nevoie municipiul Buzău şi locuitorii lui dar şi despre strategiile prin care oraşul ar putea să devină un pol economic. 

Toma  a spus între altele că nu, în nici un caz, salariul de edil şef a fost determinant în luarea unei astfel de decizii. Viaţa petrecută în Buzău şi experienţa sa economică îl obligă să se implice în viaţa administrativă a oraşului în care, aşa cum a precizat, a prins adînci rădăcini.

“Măi de ce te duci la Primărie? Pentru salariu? Nu cred, că este mic. Pentru şpagă? Nu. Pentru notorietate? Nu. Că o am şi făcută prin munca mea. M-am gîndit că poate prin viziunea şi experienţa mea, prin dorinţa şi felul meu de a fi pot schimba multe lucruri în bine la Buzău cu o echipă bună” a spus Constantin Toma joi seara la Sens Direct, de la Focus TV.

Dacă buzoienii îi vor acorda credit pentru următorii 4 ani, Constantin Toma şi-a pus deja la punct un plan de acţiune. Proiectele sale nu sînt neapărat axate pe lucruri normale cum ar fi repararea drumurilor, amenajarea de parcări, rezolvarea problemei cîinilor fără stăpîn sau crearea unui cadru civilizat în care micii comercianţi să-şi desfăşoare activitatea. Toate acestea, a declarat social-democratul vor trebui realizate într-un timp foarte scurt. Fostul senator îşi doreşte o agenţie de dezvoltare în care specialiştii oraşului să se întîlnească şi să dea naştere unor proiecte de anvergură. Toate însă numai după un audit care să scoată la iveală situaţia economică şi financiară a primăriei, dar şi după o scanare serioasă a întregului oraş, care să permită tragerea unor concluzii privind priorităţile Buzăului..  

„Plec de la următoarea idee, cum se face de altfel peste tot. Un consiliu de dezvoltare al oraşului Buzău în care să intre specialişti sau o agenţie de dezvoltare în cadrul primăriei cu cei mai buni specialişti pe infrastructură, economie, să propună buzoienilor, pe zone, străzi, locuri de muncă, un program, dar acest program numai după ce ai făcut un audit. Buzăul în 4 ani să devină în primul rînd un pol al economiei pentru că dacă merge economia merge şi educaţia şi cultura şi sportul şi presa” a mai declarat Constantin Toma la Focus TV.

Constantin Toma recent lansat în lupta pentru Palatul Comunal din partea PSD Buzău a fost curtat şi de către cel de-al doilea partid ca importanţă şi adversar în alegeri, PNL. 


Etichete: audit |  Buzăul |  Constantin |  nevoie
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 8   -5

Comentarii

MARINESCU
04 martie 2016
da dl toma cit a fost senator a facut ceva ptr buzoieni a propus vreun proiect de lege sia prosperat afacerile lui si a familiei soc acuma promite marea cu sarea safiti de rahat viitori candidati la primarie insurectia militara e buna in tara asta
nicoleta
04 martie 2016
Toma ca independent ar fi votat de buzoieni dar cu psd pierde sigur
Poetul anonim si necunoscut ...la prima vedere
04 martie 2016
Un Constantin pleaca, altul vine,,,sau Acelasi Constantin dar cu alt buletin...sau Acelasi Costel dar cu alt cazier Foaie verde lampadar, Costel Toma vrea primar, Cu Ciolacu si Dunel Sa urce in scaunel. Sef deplin la Comunal La Palat, la cascaval. Cu baietii/n CLM Sa/nvarta rotitele Pe sistem prioritar Subiectiv ,clientelar Transparent si repede Cum se face/n PSD. Si s/ajunga prin hotie Alt de al lor in primarie. Si vedem o grozavie Cum orasu/i blestemat Sa se schimbe la Palat Un Costel mult prea patat Cu altul cam nechemat! Care vrea acum pripit Sa ceara un audit Sa convinga tot poporul Ca nu/i ca predecesorul Ca munceste fara stres Pentru/al urbei interes! Cu Gagu, Preda si/ai lor Pentru/al urbei viitor. Cu Fanica si Marcel Pentru/n viitor de fier. Cu Neagu si Diaconita Pentru bani multi de cosnita. Cu Barla si Burada Vai de localitatea mea... Si inchei repede/asa Speranta/i la DNA!
POETUL ANONIM E BUN
04 martie 2016
Cred ca acest Poet il intrece pe Burada care a scris poezia lu Adrian cu puta mica :))) si pusa pe pagina de facebook a vicelui Barla! Bravo domle esti tare! Ai spus in versuri mizeria care e p-aci pe la Buzau.
gogu geologu
04 martie 2016
bun Toma..sper ca Buzaul nu va arata ca fosta Metalurgica....adica nea Falimen sa fie prima?....ce cobiti mai buzoieni....mai bine |Preda...ca avea spaga asigurata de la RER
La cascaval ca mai avem de furat
04 martie 2016
Doamne fereste sa avem un primar ca Toma faliment, ne mutam toti din oras. Omul asta ne-a lasat pe drumuri, a lasat fara servici mii de oameni si acum vrea sa cinduca primaria.
Mesterul
09 martie 2016
Dl. Toma Buzaul te astepta sa faci bine oamenilor din oras si vefi sprijinit de P.S.D. si toti pensionari, curaj si bafta .
GIGEL
11 martie 2016
Adica domnu\' Toma nu a fost in stare sa administreze o societate comerciala, bagand-o in faliment dar e in stare sa administreze un municipiu resedinta de judet? Va imbatati cu apa rece: Pleaca ai nostri,vin ai nostri.
postaci
14 martie 2016
Plin de membrii de partid pe aici. Niciunul insa nu a condus pina acum decit propria masina. Daramite ditamai firma cu sute de milioane cifra de afaceri. Da' asa suntem noi Romanii, ii muscam de fund pe cei mai rasariti, ori de cite ori vreunuia incepe sa ii pese si de altceva decit de firma sa. Isi strica omul si viata si afacerea. Norocul nostru ca nu intelege in ce se baga .... Dar nu, pina nu il terfelim putin prin noroi, nu suntem noi.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU